Τους έχει πάρει τα μυαλά ο Χαφέζ!

Παρά το ότι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς δεν παραδέχεται πως αυτός είναι η εξαιρετική περίπτωση που κυνηγάει για λογαριασμό του αριστερού άκρου της άμυνας της ΑΕΚ, ο Αιγύπτιος Καρίμ Χαφέζ φαίνεται να είναι ο παίκτης που πασχίζει να φέρει στα Σπάτα ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής.

Πρόκειται για «λαβράκι» που εντοπίστηκε χάρη στο τμήμα σκάουτινγκ που αναπτύσσει σιγά-σιγά η ΑΕΚ και που λογικά τα επόμενα χρόνια θα συζητά όλη η Ευρώπη γι’ αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έχει παίξει μόλις 19 επαγγελματικά ματς στην καριέρα του με τη Λιρς, υπάρχει στο διαδίκτυο βίντεο 10 λεπτών με 70 (!) ξεχωριστές ενέργειες οι οποίες δεν περιορίζονται απλά σε μία ή δύο καλές πτυχές του παίκτη αλλά σε περισσότερες από πέντε. Στημένα, αλλαγές παιχνιδιού, κάθετες φάσεις, πλαγιοκοπήσεις, κόψιμο και γρήγορη κοντινή πάσα, 40άρες μπαλιές!

Αυτό σημαίνει πως το παιδί κάνει 4-5 ενέργειες ανά αγώνα άξιες αναφοράς, ενώ πρόκειται για παίκτη που έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα 18 του και αγωνίζεται σε μία όχι και τόσο δημιουργική θέση της ενδεκάδας και σε μία μέτρα ομάδα. Βίντεο με 70 ενέργειες μέσα από 19 παιχνίδια δεν βγαίνει εύκολα, όσοι γνωρίζουν από μπάλα. Εδώ άλλοι παίκτες με τετραετή ή πενταετή καριέρα προωθούνται από τρίλεπτα βίντεο των δέκα φάσεων και πολλοί λένε «τι παικταράς είναι αυτός;».

Κάποιοι λένε ότι θα έπρεπε να έχουν ήδη ενδιαφερθεί οι μεγάλες βέλγικες ομάδες αν είναι τόσο καλός, ωστόσο εδώ έρχεται η διορατικότητα της ελληνικής ομάδας που τον έχει εντοπίσει εδώ και μήνες. Όλα θα κριθούν από το αν θα ικανοποιηθεί ο ιδιοκτήτης του Χαφέζ, ο  πρόεδρος της Γουάντι Ντέγκλα, Μοχάμεντ Ρατζέμπ, που είναι και μέτοχος της Λιρς στην οποία αγωνίζεται ο παίκτης. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τη γαλλική Λιλ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα