Τους «γλεντάει» ο Ιβάν με τη χορηγία

Αντιμέτωπα με την κατηγορία της απιστίας βρίσκονται τα μέλη του προεδρείου της Super League μετά το φιάσκο με τη χορηγία της εταιρείας DIMERA (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη), που ενώ ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, βρίσκεται ακόμα στον… αέρα!

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει η επιστολή του προέδρου της Λίγκας, Γιώργου Στράτου, προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, με την οποία ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, καθώς το deal προέβλεπε ότι η Super League θα έπρεπε να έχει ήδη λάβει 2,25 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από έξι ολόκληρους μήνες, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 2016, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την πρόταση της συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς ήταν πιο συμφέρουσα από τις υπόλοιπες δύο που είχαν πέσει στο τραπέζι και φιλοδοξούσαν επίσης να αποτελέσουν τον κεντρικό χορηγό της Λίγκας για την επόμενη διετία.

Τότε η DIMERA είχε πλειοδοτήσει (με ομόφωνη απόφαση, για το συμφέρον του Συνεταιρισμού, λόγω του ότι ήταν η υψηλότερη) των προσφορών της ΟΠΑΠ Α.Ε. και  της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε. (του Βαγγέλη Μαρινάκη), παρ’ ότι την κατέθεσε μια εβδομάδα αργότερα.

Στα ταμεία της διοργανώτριας θα έμπαιναν συνολικά 5 εκατ. ευρώ για διετή χορηγία (2,25 τον πρώτο χρόνο και 2,75 τον δεύτερο), όμως η αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες φρέναρε την υπογραφή της σύμβασης –αφού η DIMERA του Ιβάν Σαββίδη δεν πήρε τη σχετική άδεια– και η συμφωνία έμεινε στα λόγια.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, υπήρξαν ηλεκτρονικά δημοσιεύματα που ήθελαν άλλες εταιρείες ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη να παίρνουν τη χορηγία με το ίδιο αντίτιμο, όμως ούτε η «Σουρωτή ΑΕ», ούτε το «Μακεδονία Παλλάς» έγιναν χορηγοί της Λίγκας.

Με την απουσία χορηγού να έχει δημιουργήσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στον συνεταιρισμό των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, ζητά από τον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει η υπόθεση, βγάζοντας μάλιστα στη… σέντρα τους συνεργάτες του, που όπως υποστηρίζει έχουν παραλάβει από τις 18 Μαρτίου τα τελικά σχέδια της σύμβασης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Σαββίδη,

Όπως γνωρίζετε, ακριβώς έξι (6) μήνες νωρίτερα (την 21/10/2016), το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League ενέκρινε ομόφωνα και με μεγάλη ικανοποίηση την πρότασή σας για σύναψη σύμβασης κεντρικής χορηγίας με την εταιρεία “Dimera Media Investments Ltd”, απορρίπτοντας ως υποδεέστερες δυο (2) έτερες προσφορές της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε.

Από την πλευρά μας και στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με τους συνεργάτες μας, δουλέψαμε με εντατικό ρυθμό στα κείμενα των συμβάσεων (τα οποία στην πορεία αφορούσαν τις εταιρείες “Σουρωτή Α.Ε. και Μακεδονία Παλλάς Α.Ε.”) και υποχωρήσαμε σχεδόν σε όλα τα σημεία που ζητούσαμε, όχι γιατί πιστεύαμε ότι δεν είχαμε δίκιο επί των αλλαγών που ζητούσαμε, αλλά διότι γνωρίζαμε πως, πάνω από κάθε συμβατικό όρο και ρήτρα, σημαντικότερο όλων ήταν ότι εν τέλει συναλλασσόμαστε με έναν άνθρωπο, όπως εσείς, με γνωστό επιχειρηματικό και ηθικό υπόβαθρο αλλά και αδιαμφισβήτητη προσφορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που για εμάς αποτελεί τη μέγιστη εγγύηση για την ομαλή λειτουργία των χορηγιών συμβάσεων.

Σε κάθε επικοινωνία μας, δε, τονίζαμε τη βούλησή μας να υπογράψουμε άμεσα τις συμβάσεις και γι’ αυτό πολλές φορές προτείναμε να έρθουμε εμείς στη Θεσσαλονίκη για να κλείσουμε τα όποια ανοιχτά θέματα εκάστοτε υπήρχαν, ενώ αρκετός χρόνος χάθηκε και στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της “Σουρωτή Α.Ε.”.

Δυστυχώς, από τις 18/3/2017, οπότε αποστείλαμε στους συνεργάτες σας τα τελευταία σχέδια συμβάσεων, δεν έχουμε καμία ανταπόκριση από την πλευρά σας.

Υπό αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι εντός των επόμενων ημερών επίκειται η έναρξη των playofss αλλά και του ότι η Super League αντιμετωπίζει σοβαρό ταμειακό πρόβλημα εκ της μη έναρξης λειτουργίας της σύμβασης χορηγίας, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να δώσετε τις απαιτούμενες εντολές ώστε να προχωρήσουμε άμεσα με την υπογραφή των συμβάσεων.

Είναι αυτονόητο και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν το επιθυμείτε να συναντηθούμε και από κοντά σε τόπο, ημέρα και ώρα που εσείς θα ορίσετε.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Κ. Στράτος.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League»

 

Πέντε μήνες απραξίας της Super League

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στη Super League άρχισαν να αρνούνται την υλοποίηση της συμφωνίας, προτείνοντας το ποσόν της χορηγίας να δοθεί για τα επόμενα δύο έτη (2017-2018 και 2018-2019), διότι όπως υποστήριζαν δεν έγινε προβολή της χορηγίας για τη σεζόν 2016-2017. Δηλαδή, την παρελκυστική τακτική του Ιβάν Σαββίδη τη χρεώνουν στη Super League. Βεβαίως, η ευθύνη για το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου η Λίγκα δεν έχει χορηγό βαρύνει απόλυτα το προεδρείο της Super League, αλλά και τον νομικό εκπρόσωπο του συνεταιρισμού Γιώργο Οικονομάκη. Πώς αποδεικνύεται η όχληση προς τον Ιβάν Σαββίδη για την υλοποίηση της χορηγίας, αφού δεν είχε αποσταλεί μέχρι τις 24/4 ένα εξώδικο ή έστω μία επιστολή;

Ο μετρ του συμβιβασμού με όλους και με όλα Βασίλης Γκαγκάτσης ποια θέση πήρε; Υποστηριζόμενος το 2012 από τον Ιβάν Σαββίδη στις εκλογές της ΕΠΟ –κόντρα στον Γιώργο Σαρρή– με πολλά πακέτα… μέτρων για την αναβάθμιση της ΕΠΟ, ήταν δυνατόν το 2017 να προτείνει τη δικαστική οδό για την υλοποίηση της χορηγίας;

Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, αν η χορηγία δεν υλοποιηθεί, τότε το αδίκημα της απιστίας εις βάρος της Super League από τους κ.κ. Γ. Στράτο, Β. Γκαγκάτση και Γ. Οικονομάκη είναι… καραμπινάτο και βεβαίως οι χειμαζόμενες μικρές ομάδες με πενιχρά οικονομικά δεν θα αφήσουν να χαθεί ένα τόσο μεγάλο ποσόν χωρίς αντίδραση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα