Τους κόβουν την μπάλα για απλήρωτα πρόστιμα…

Με μία πρωτοφανή απόφαση η Προσωρινή Διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισε να μην επιτρέψει σε 13 ποδοσφαιρικά σωματεία του Ηρακλείου Κρήτης να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, μπλοκάροντας ταυτόχρονα το αναφαίρετο δικαίωμά τους να πάρουν και να παραχωρήσουν ποδοσφαιριστές, γεγονός που έχει εξοργίσει την ντόπια ποδοσφαιρική πιάτσα.

Την στιγμή που στην σημερινή εποχή υπάρχουν ομάδες στις μεγάλες κατηγορίες που παίζουν ακόμα και χωρίς αδειοδότηση η ΠΔΕ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ουσιαστικά… τελειώνει 13 συλλόγους της ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης για οφειλές τους από πρόστιμα. Ταυτόχρονα κρατάει… ομήρους τους ποδοσφαιριστές τους, απαγορεύοντας τη μετακίνησή τους σε άλλες ερασιτεχνικές ομάδες ώστε να συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο!

Η ΕΠΣ Ηρακλείου ενημέρωσε την ΕΠΟ πως μπαίνει εγγυήτρια για τα χρήματα αυτά, ωστόσο η Ομοσπονδία είναι ανένδοτη ενώ ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δεν έχει δώσει κάποια απάντηση στο σχετικό αίτημα για συνάντηση.

Ως προς τα πρόστιμα, υπάρχει και ομάδα με σοβαρές οφειλές (πάνω από 10.000 ευρώ) και άλλες με 1.500 ή 2.000. Οι σύλλογοι πρότειναν να δίνουν σε δόσεις τα χρήματα, όμως ούτε αυτό έγινε δεκτό. Σημειωτέον, ότι οι Ενώσεις με εξαίρεση μία έκτακτη βοήθεια από FIFA και UEFA δεν έχουν πάρει ούτε μισό ευρώ από την απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα