“Τους πιάσαμε στα πράσα”

«Τους πιάσαμε στα πράσα να προσπαθούν να προστατεύουν αυτούς που κάνουν business με offshore». Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στο ΚΑΠ Αγ. Μαρίνας στην Ηλιούπολη.
«Είναι ντροπή να υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας ότι στηρίζει τους αδύναμους την ώρα που τους εξοντώνει: με περικοπή του ΕΚΑΣ, με μείωση του αφορολόγητου, με έμμεσους φόρους, με αύξηση του ΕΝΦΙΑ, με μείωση των συντάξεων, με αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα και στην περίθαλψη, με απαξίωση των δομών υγείας και πρόνοιας. Την ίδια στιγμή μάλιστα που τους πιάσαμε στα πράσα να προσπαθούν να προστατεύσουν αυτούς που κάνουν business με offshore».
Ταυτόχρονα η κ. Γεννηματά άφησε αιχμές και για την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν φύγαμε, δεν φυγομαχήσαμε. Με την στάση μας μέσα στη Βουλή, δώσαμε μάχη για να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Γιατί δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε και τίποτε να φοβηθούμε».
Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση νομοθετεί ευρισκόμενη σε πανικό και πως η ευθύνη της και των υπουργών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την αρχική διάταξη-σκάνδαλο παραμένει ακόμα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ψέματα και εξαπάτηση του ελληνικού λαού ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει ελπίδα, με σύγχρονες και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη, δουλειές και κοινωνική προστασία-κοινωνική αλληλεγγύη.
Στόχος οι ΔΕΚΟ
Από το 2010, όταν δηλαδή η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, στο ΠΑΣΟΚ απώλεσαν την προνομιακή σχέση που είχαν με συνδικαλιστές, εργατοπατέρες και την πλειοψηφία των εργαζόμενων σε κρίσιμες ΔΕΚΟ για την εκλογική επιρροή και πολλές φορές τη λειτουργία του κράτους.
Με τα μέτρα που επιβλήθηκαν και στις ΔΕΚΟ και στο δημόσιο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν καταστεί ανεπιθύμητα σχεδόν σε όλες τις ΔΕΚΟ. Σε αντίθεση με τα επιμελητήρια. Στο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ εργαζόμενοι και συνδικαλιστές γύρισαν την πάλι τη στο ΠΑΣΟΚ. Μυρίστηκαν νωρίς την αλλαγή του κλίματος και από το 2011 ήδη άρχισαν τις επαφές με το ΣΥΡΙΖΑ που τους άνοιξε τις πόρτες διάπλατα.
Σε όλα αυτά τα χρόνια στη Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούσαν να βρουν τρόπους επαναπροσέγγισης με συνδικαλιστές και εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Φαίνεται πως η ευκαιρία που αναζητούσαν βρέθηκε τώρα, με τις ιδιωτικοποιήσεις που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι είναι έτοιμοι να επανέλθουν εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ γιγαντώθηκε ,δηλαδή στο δημόσιο τομέα. Μάλιστα, η τακτική που ήδη ξεκίνησε να διαφαίνεται αναφέρει πως θα αντιμετωπίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αντιμετώπισαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όταν εκείνος, είχε ξεκινήσει να ιδιωτικοποιεί τα αστικά λεωφορεία. Ήδη η Φώφη Γεννηματά έκανε μια πρώτη επίσκεψη στο αστικές συγκοινωνίες. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες ανάλογες επισκέψεις. Το κατώφλι της Χαριλάου Τρικούπη έχουν διαβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί συνδικαλιστές οι οποίοι είχαν “δραπετεύσει” προς ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα