Τους πρόλαβε όλους ο Σγουρός

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, σε μία περίοδο που η Ρένα Δούρου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, ενώ δύο αντιπεριφερειάρχες της (Καραμέρος και Φιλίππου) ετοιμάζονται για δήμαρχοι στο Μαρούσι και στον Σαρωνικό

Την ώρα που όλοι έχουν τον νου τους στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο Γιάννης Σγουρός τούς αιφνιδίασε ανακοινώνοντας από τον Ιανουάριο του 2018 ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2019 και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής.

Της Ευαγγελίας Τζαβάρα

Η κίνηση Σγουρού αναμφίβολα φράζει τον δρόμο σε πιθανούς μνηστήρες, προερχόμενους από τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, αλλά και που αναγκάζει όλους να τον ακολουθήσουν σε αυτή την απόφαση, προσφέροντάς του στήριγμα, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πρόσωπα που θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τη ΔΗΜ.ΑΡ., το ΚΙΔΗΣΟ και τις Κινήσεις και κόμματα που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Μάλιστα, ο πρώην περιφερειάρχης ανακοίνωσε όχι μόνο την υποψηφιότητά του στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής του, αλλά και το σύνθημα με το οποίο θα πορευθεί και είναι το «Ξεκινάμε!». Κατά την ομιλία του ο κ. Σγουρός απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, χωρίς –όπως είπε– κομματικές ταμπέλες, διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρώην περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι σε μια εποχή που κατακλύζεται από το fake, εκείνος και η παράταξή του παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην αυτοδιοίκηση και στον καθαρό πολιτικό λόγο που εκφέρεται με μέτρο και σύνεση, χωρίς εύηχες υποσχέσεις, ανέφικτες εξαγγελίες και άνευ ορίων λαϊκισμό, πράγμα που σήμερα πληρώνει πολύ σκληρά η Αττική. «Αυτό που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι fake. Δεν προσποιηθήκαμε ότι είμαστε κάτι που δεν είμαστε. Δεν επιχειρήσαμε να κοροϊδέψουμε κανέναν. Δεν κάναμε εμπόριο ελπίδας και μετά γυρίσαμε την πλάτη στους πολίτες. Δεν χτίσαμε πελατειακές σχέσεις με το δημόσιο χρήμα. Δεν υποκύψαμε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Δεν χρησιμοποιήσαμε την αυτοδιοίκηση για να αναρριχηθούμε στην κομματική ιεραρχία, ούτε αλληθωρίσαμε προς την κεντρική διοίκηση. Διαχειριστήκαμε τη διοίκηση σε νομαρχία και περιφέρεια με μεγαλύτερο σεβασμό από ό,τι θα διαχειριζόμασταν τα του οίκου μας», σημείωσε με νόημα ο κ. Σγουρός.

Κι όλα αυτά ο Γιάννης Σγουρός τα είπε παρουσία των βουλευτών της ΔΗΣΥ του Κώστα Σκανδαλίδη και της Εύης Χριστοφιλοπούλου, του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη, του πρώην υπουργού Παύλου Γερουλάνου, αλλά κι εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο βουλευτής Επικρατείας Θόδωρος Φορτσάκης και ο παραολυμπιονίκης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Νίκος Πέππας.

Στην εκδήλωση ήταν και πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, όπως ο ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης Στέλιος Μηγιάκης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Μίμης Δομάζος, Τότης Φυλακούρης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και χειρουργός ορθοπεδικός Λάκης Νικολάου. Επίσης παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου (Διονύσης Χατζηδάκης), Ιλίου (Νίκος Ζενέτος), Αλίμου (Ανδρέας Κονδύλης), Μαρκοπούλου Μεσογαίας (Σωτήρης Μεθενίτης), Κρωπίας (Δημήτρης Κιούσης), αλλά και πληθώρα παλαιών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κλειστά τα χαρτιά της Δούρου

Με αυτή την κίνηση ο κ. Σγουρός ανοίγει το παιχνίδι, καθώς πλέον θα πρέπει και τα κόμματα να λάβουν θέση και να ανακοινώσουν την απόφασή τους. Αναμφίβολα το μεγαλύτερο ζήτημα τίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, που όμως η νυν περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της.

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες της έχουν ήδη χαράξει τον δρόμο τους. Ο κ. Καραμέρος, αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, θα είναι υποψήφιος για τον δήμο Αμαρουσίου, κάτι που προσπάθησε και το 2014, όταν είχε λάβει και την έγκριση της τοπικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε Πέτρος Φιλίππου, αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο που ήταν παλαιότερα δήμαρχος, αυτόν του Σαρωνικού (Καλύβια και γύρω περιοχές). Όπως ήδη αναφέραμε, μέχρι σήμερα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με την υποψηφιότητά της. Οι σχέσεις της με αρκετούς δημάρχους της περιφέρειας είναι καλές σε προσωπικό αλλά κυρίως σε επίπεδο συνεργασίας. Οι φονικές πλημμύρες της Μάνδρας αλλά και τα χτυπήματα αφενός από την αντιπολίτευση και αφετέρου από πρώην συνεργάτες της (βλ. Ραχήλ Μακρή) δεν είναι λίγα. Το επιτελείο της σε επικοινωνιακό επίπεδο προσπαθεί να αναδείξει κυρίως το έργο της κατά τη διάρκεια της θητείας της.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ Ν.Δ.

Ανακοινώνει την κάθοδό του στην Αθήνα -αλλά για δήμαρχος- ο Πατούλης

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας εκ μέρους του Γιάννη Σγουρού αναμφίβολα δημιουργεί πονοκέφαλο και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία ακόμη δεν έχει ανοίξει τον φάκελο «τοπική αυτοδιοίκηση». Το μόνο που έχει ακουστεί από την Πειραιώς είναι η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στο συνέδριο του κόμματος, τον Δεκέμβριο, όπου μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον Γιώργο Πατούλη είχε πει πως θα ήταν ένας πολύ καλός περιφερειάρχης.

Όμως ο κ. Πατούλης τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. κατά την εκδήλωση της κοπής πίτας του ομίλου Ενεργών Πολιτών «ΑΘΗΝΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ», θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την πρωτεύουσα. Κάτι που επί της ουσίας γράφει και στο ενημερωτικό σημείωμα στο προσωπικό του blog αναφερόμενος στις προετοιμασίες της εκδήλωσης: «Θέλουμε να  αλλάξουμε την Αθήνα και όχι απλά να τη διοικήσουμε. Αυτό θα το καταφέρουμε όλοι μαζί. Είναι συγκινητική  η συνδρομή των ανθρώπων που συμμετέχουν εθελοντικά  όλο αυτό το διάστημα. Χωρίς κομματικές ταμπέλες, χωρίς εξαρτήσεις, όλοι μαζί σαν οικογένεια προχωρούμε στο ταξίδι για την αλλαγή και την ανατροπή της παρακμής. Σταματάμε την αδράνεια και αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.  Όλοι μαζί θα αλλάξουμε την Αθήνα, θα συμβάλουμε με έργα και πράξεις για να πάρει τη θέση που της αξίζει σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Όλοι μαζί ξεκινάμε να εργαζόμαστε μέσα στο 2018 δημιουργώντας ένα ανθρώπινο τσουνάμι ιδεών και πράξεων, με στόχο να αλλάξουμε το γκρίζο και μίζερο παρόν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα