Του έχει… πάρει τον αέρα!

Είτε είναι καλά είτε όχι, είτε οι Σπανούλης και Πρίντεζης είναι έτοιμοι είτε όχι, ο Ολυμπιακός βρίσκει συνεχώς τρόπο να παίρνει τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό βγάζοντας λαγούς από το καπέλο του και τα κατάφερε και το βράδυ της Παρασκευής (6/1).

Μπορεί οι δύο αρχηγοί του να μην ήταν σε καλή μέρα, μπορεί ο Λοτζέσκι να μην βοήθησε όσο άλλες φορές, αλλά τίποτα από αυτά δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να κερδίσει ξανά τον Παναθηναϊκό. Με τον Παπαπέτρου να κάνει πολύ μεγάλο ματς και να έχει βοήθειες από τους Μπιρτς, Γκριν και Παπανικολάου (κυρίως με τις άμυνές του), νίκησε 77-69 και έκανε έτσι σημαντικό βήμα για να βρίσκεται στην τετράδα.

Απογοητευτικός για ένα ακόμη φετινό ματς ο Μπουρούσης, εκτός τόπου και χρόνου ο άποντος Τζεντίλε. Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, για τον Παναθηναϊκό και τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν οι Σίνγκλετον και Καλάθης. Οι δύο πιο κομβικοί παίκτες του στη σεζόν παρουσίασαν κακή εικόνα και αυτό ήταν που τελικά κόστισε.

Το αποτέλεσμα αυτού του ματς ήταν σημαντικό και για τις δύο ομάδες, αφού ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση μαζί με την Μπιλμπάο (και περιμένει τη Ρεάλ), ενώ ο Παναθηναϊκός έπεσε μόνος έκτος γνωρίζοντας δεύτερη διαδοχική ήττα εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 38-37, 55-50, 77-69.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 11 (5/5 δίπ., 9 ριμπ.), Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 13 (3), Σπανούλης 12 (8/8 βολ., 7 ασ.), Ουότερς 3 (1), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7 (2/10 σουτ), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 7.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), Νίκολς, Ρίβερς 23 (3), Τζέιμς 24 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 4.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα