Τούντορ: Δεν είναι καιρός για αστεία

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ, ενόψει της αναμέτρησης πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο Κροάτης έχει διακρίνει διάθεση από τους παίκτες του, ωστόσο τόνισε πως δεν είναι καιρός για αστεία. Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:
«Αν ήθελα να κάνω ένα αστείο, θα έλεγα ότι η δύσκολη περίοδος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι καιρός για αστεία. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι θετική, όπως πάντα. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην δουλειά, που στην τελική είναι το πιο σημαντικό. Βγαίνουμε στο γήπεδο και κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτά που βλέπω στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες με κάνουν να νιώθω καλά και να είμαι θετικός. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πάμε στην Αθήνα και κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Δεν νομίζω να χρειάζεται να μιλήσω δημόσια για αυτά τα προβλήματα. Φυσικά και τα γνωρίζω. Ζω με τους ποδοσφαιριστές μου και τον ΠΑΟΚ τους τελευταίους εννιά μήνες και ξέρω ότι καλό και ότι κακό συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει όμως νόημα να καθίσω και να μιλήσω σε όλους για προβλήματα και λύσεις. Το μόνο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στην δουλειά και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στην Αθήνα. Οι οπαδοί πάντα θα κρίνουν και πάντα θα υπάρχουν συζητήσεις με το τι είναι καλό και τι όχι. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Αν κάποιος πει ότι πρέπει να βάλω κάποιον παίκτη έχει δίκιο γιατί δεν υπάρχει απόδειξη ότι μπορεί να κάνει λάθος. Αυτός μπορεί να είναι καλύτερος ή ακόμα και χειρότερος. Αυτό είναι το φανταστικό με το άθλημα. Όλοι κρίνουν, όλοι προτείνουν λύσεις, δεν υπάρχουν αποδείξεις, όλα είναι στον αέρα και αυτή είναι η ομορφιά του να είσαι μέρος αυτού το αθλήματος.

Οι τραυματισμοί είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ από την αρχή της χρονιάς. Ο Μακ είναι εξτρέμ, εμείς τον κάναμε φορ. Έχουμε προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα. Στα τελευταία παιχνίδια δεν έχουμε σκοράρει όσο θέλαμε. Πρέπει όμως να βρούμε λύσεις και να μην διαμαρτυρόμαστε. Θα δούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι 11, θα βρούμε τρόπο να είμαστε επικίνδυνοι μπροστά και ότι είναι να γίνει θα γίνει.

Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, τα θετικά του και τις αδυναμίες του. Έχουν Ιταλό προπονητή που τον ξέρουν από το ιταλικό πρωτάθλημα. Θα είναι καλά προετοιμασμένοι για εμάς αλλά δίνουμε βάση στην δική μας ποιότητα και θα είναι σίγουρα ένα καλό παιχνίδι.

Είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις στο ποδόσφαιρο τι είναι δίκαιο και τι όχι και πολλές φορές δεν παίρνεις στο γήπεδο αυτό που αξίζεις. Σπάνια αυτό συμβαδίζει με την θέση στην βαθμολογία. Είτε θα πάρεις παραπάνω είτε λιγότερα. Είναι δύσκολο να κερδίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς όλες οι λεγόμενες μικρές ομάδες έχουν έμπειρους παίκτες και είναι καλά οργανωμένες στην άμυνα. Όλες οι ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να κρίνουν ένα παιχνίδι. Είναι δύσκολο να κερδίσεις τους πάντες εκτός αν είσαι ομάδα σαν τον Ολυμπιακό με παίκτες που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. Μου αρέσει ο Ζέκα όχι μόνο για την ποιότητα, αλλά και για την προσωπικότητά του. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για αυτούς και είναι ο ηγέτης τους καθώς τους δίνει την επιθετικότητα που χρειάζονται. Είναι καλό για εμάς που δεν παίζει αλλά έχουν και άλλους παίκτες . Δεν υπάρχει ομάδα που να εξαρτάται από έναν παίκτη. Ίσως η Μπαρτσελόνα. Ο Στραματσιόνι ήταν προπονητής της Ίντερ και μετά της Ουντινέζε και τον γνωρίζω επίσης από τους φίλους μου. Προετοιμάζει πολύ καλά την ομάδα του και παίζει 4-3-3. Δεν μου αρέσει να παίζω εναντίον Ιταλών προπονητών γιατί θεωρώ ότι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα