Τούντορ: «Λόγω κούρασης πρέπει να αρχίσω ροτέισον»

Όρεξη για κουβέντα είχε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου εν’  όψει του αγώνα με την Κράσνονταρ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη το βράδυ στην Τούμπα. Ο Κροάτης μίλαγε σχεδόν για μία ώρα και έβγαλε και είδηση, αφού αποκάλυψε πως «αποκαθηλώνει» τον Όλσεν από το αρχικό σχήμα της ομάδας και επαναφέρει τον Παναγιώτη Γλύκο. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή και τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα με την Κράσνονταρ: Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας κανόνας, ο οποίος λέει ότι είσαι τόσο καλός όσο έπαιξες στο προηγούμενο παιχνίδι σου. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Σίγουρα παραμένει λίγο το τελευταίο παιχνίδι στο μυαλό μου γιατί αν σκοράρεις τρεις φορές, χάσεις πέναλτι, άλλες 3-4 ευκαιρίες για γκολ και ο αντίπαλος σε τρεις ευκαιρίες σκοράρει τρία γκολ και δεν κερδίζεις, τότε είναι λίγο δύσκολο, αλλά ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο ορισμένες φορές δεν παίρνεις αυτό που αξίζεις. Είναι αυτά που είπα και στους ποδοσφαιριστές μου χτες στα αποδυτήρια. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην επηρεαστείς από αυτά, αλλά να δουλέψεις πιο σκληρά πιο στοχευμένα και οι ποδοσφαιριστές μου και εγώ με τους συνεργάτες μου θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη να δουλέψουμε πιο σκληρά. Μπορούμε να επικαλεστούμε πολλές δικαιολογίες, αλλά το σημαντικό είναι να δουλεύεις σκληρά και να γίνεσαι καλύτερος. Εξακολουθώ να πιστεύω στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μου και στη δουλειά που έχουμε κάνει και θεωρώ ότι αύριο και την Κυριακή θα είναι δύο καλά παιχνίδια για εμάς.

Για το αν προχωρήσει σε ροτέισον:

«Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές γιατί για εμάς το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό. Κάποιοι σημαντικοί για εμάς ποδοσφαιριστές δε θα αγωνιστούν αύριο. Θα υπάρξει αλλαγή στη θέση του τερματοφύλακα, θα αγωνιστεί ο Γλύκος. Ο λόγος που επαναλαμβάνω γίνεται αυτό είναι γιατί για εμάς το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα παρατάξουμε μία καλή ομάδα. Θα παρατάξουμε μία καλή ομάδα για να κερδίσουμε, κάτι που θέλουμε μιας και αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Θα είναι ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο πολύ δυνατό, πιο δυνατό από εμάς»

Για την πίεση που υπάρχει εντός ομάδας:

«Η πίεση είναι κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής μας γενικότερα στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στον ΠΑΟΚ που υπάρχει μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα και την επιτυχία. Δεν είναι κάτι που με απασχολεί έξτρα ότι χρειαζόμαστε βαθμούς. Έχουμε μέχρι στιγμής μία ισοπαλία εκτός με την Γκαμπάλα και μία εντός με την Ντόρτμουντ που για εμένα είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Τώρα παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που μπορεί να μην έχει τη φήμη και το όνομα της Ντόρτμουντ, αλλά είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αν κάποιος δει την αξία των ποδοσφαιριστών της Κράσνονταρ θα δει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των δικών μας παικτών. Είδα το παιχνίδι της Κράσνονταρ στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ ήταν μοιρασμένο παιχνίδι 50-50 και η Κράσνονταρ έπαιξε σαν ίσος προς ίσο με την καλύτερη για εμένα ομάδα στη διοργάνωση. Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει αύριο τη νίκη γιατί δεν παίζουμε κόντρα σε ένα μεγάλο όνομα, αλλά η Κράσνονταρ έχει καλή ομάδα και παίκτες».

Για τα δυνατά σημεία της Κράσνονταρ κατά την άποψη του:

« Έχουν ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Είναι μία καλή και δυνατή ομάδα. Χρησιμοποιούν 4-3-3 για σύστημα με πολλές αλλαγές στην γραμμή επίθεσης. Είναι μία πολύ επιθετική ομάδα που κάνει έντονο πρέσινγκ και δημιουργεί ευκαιρίες και κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Δε θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για τον αντίπαλο, είναι θέμα συζήτησης για εμάς στα αποδυτήρια.

Για το αν τον προβληματίζει κάτι με βάση τα τελευταία παιχνίδια γιατί δίνει τέτοια εικόνα: Είμαι προβληματισμένος γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα χάσαμε 4-5 βαθμούς που αξίζαμε, πληρώνοντας ατομικά λάθη μας. Από εκεί και πέρα γενικότερα στα παιχνίδια που έχουμε παίξει συνολικά από την αρχή του καλοκαιριού στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, θεωρώ ότι μόνο σε 1-2 παιχνίδια η ομάδα μου δεν ήταν στο 100% που θα έπρεπε και τα έχασε δίκαια. Στα υπόλοιπα δουλέψαμε καλά κάναμε αυτό που θέλαμε και είμαι περήφανος για αυτό που έχει παρουσιάσει η ομάδα μου μέχρι στιγμής και για τους ποδοσφαιριστές μου γιατί με την ποιότητα που έχουν δουλεύουν στο 100% και προσπαθούν κάθε φορά για το καλύτερο. Αν αναλογιστούμε ότι σε 16 παιχνίδι μόνο σε 1-2 δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε, τότε είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου και τους παίκτες μου και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η απογοήτευση που υπάρχει είναι γιατί πάντα υπάρχει στον ΠΑΟΚ η πίεση και όλοι εδώ πέρα θέλουν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πάντα υπάρχει πίεση, αλλά είμαι υπερήφανος για αυτά που παρουσιάζει η ομάδα μου στο γήπεδο».

Για το αν με τις δηλώσεις του δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ αφήνει στην άκρη το Europa League και κοιτάει το πρωτάθλημα

«Όχι αυτό είναι λάθος. Δεν είπα ότι θα παίξουμε με τη δεύτερη ομάδα. Είπα ότι θα υπάρξουν αλλαγές και δε θα χρησιμοποιηθούν κάποιοι σημαντικοί παίκτες μας. Απλά πρέπει να επιλέξουμε να ξεκουράσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Θέλω να πω και κάτι άλλο για το πρόγραμμα μας. Έχουμε παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τρεις ημέρες μετά την Ντόρτμουντ και την Κράσνονταρ. Δεν ξέρω αν αυτό μπορούμε να το πούμε ατυχία ή τι μπορούμε να πούμε, αλλά είναι απίστευτο. Δε μας βοηθάει και είναι μεγάλη ατυχία για την ομάδα μου. Ξέρω τι σημαίνει να παίξεις τρεις ημέρες μετά παιχνίδι. Έχω δει τα αποτελέσματα στα τρεξίματα μίας φρέσκιας ομάδας και τα αποτελέσματα μίας ομάδας κουρασμένης τρεις ημέρες μετά. Στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ τρέξαμε 125 χιλιόμετρα και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό επειδή νωρίτερα είχαμε δώσει τα πάντα τρέξαμε 10-15 χιλιόμετρα λιγότερο. Για μία ομάδα που δεν έχει τον Μέσι να μπει και να κερδίσει το παιχνίδι, αλλά είναι εργατική και στηρίζεται στη δουλειά που κάνει αυτά τα 10-15 χιλιόμετρα θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο για εμάς, δε μας βοηθάει και για αυτό γίνονται αυτές οι αλλαγές. Αυτό με τα χιλιόμετρα που καταγράφονται μέσω του συστήματος που έχουμε μπορεί για κάποιον να μην είναι σημαντικό, αλλά για εμένα είναι πάρα πολύ. Δείχνει το πως αγωνίζονται και τι δίνουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πόσο θυσιάζονται, αλλά και αν τρέχουν λιγότερο επειδή έχουν δώσει τα πάντα είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει η ομάδα μου τρέχει παραπάνω χιλιόμετρα από τον αντίπαλο».

Για το αν ο Μπερμπάτοφ βρίσκεται στην ενδεκάδα:

«O Μπερμπάτοφ θα βρίσκεται στον πάγκο όχι γιατί τραυματίστηκε, αλλά γιατί είναι δύσκολο να παίξει τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Θα ξεκινήσουν επίσης ο Κλάους, ο Ζάιρο, ο Μαλεζάς, ο Σκόνδρας και θα δούμε για τους υπόλοιπους»

Για τα γκολ που δέχεται ο Δικέφαλος από στημένες φάσεις:

«Για εννιά χρόνια αγωνιζόμουν σε μία ομάδα που βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Είχα την τύχη να δουλέψω με τρεις μεγάλους προπονητές. Και αυτοί επέλεγαν να παίζουν «man to man» τις στημένες φάσεις. Συμφωνώ πως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των φάσεων. Είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα».

Για την επιθετική φιλοσοφία της Κράσνονταρ:

«Το να παίζεις επιθετικά σου δημιουργεί κενά στην άμυνα, αλλά είναι κάτι που μπορείς να το καλύψεις με καλούς  αμυντικούς. Κάθε σύστημα έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Κάθε σύστημα κάτι σου δίνει και  κάτι σου παίρνει. Πρέπει όμως παρά τις όποιες δυσκολίες να έχεις την αντίληψη να πάρεις το αποτέλεσμα».

Για τον γεγονός πως δεν έκανε κάτι αντίστοιχο με αλλαγές και στα παιχνίδια με Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό και αν το λειτουργεί αρνητικά για κάποιους παίκτες αυτό που λέει πως στα μεγάλα παιχνίδια θα χρησιμοποιούνται οι καλύτεροι:

«Είδα κόντρα στον Ολυμπιακό ότι χάσαμε αυτά τα 10 χιλιόμετρα και έτσι προκύπτει αυτή η επιλογή ροτέισον πλέον. Μας έλειψαν τα τρεξίματα και αλλάζω το σκεπτικό μου. Αν δεν είχαμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή θα είχα διαφορετική αντιμετώπιση στο αυριανό παιχνίδι και θα έβαζα την καλύτερη δυνατή ομάδα. Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης δε θεωρώ ότι είναι πρόβλημα αυτό γιατί ο καθένας δημιουργεί την εντύπωση που έχει για τον εαυτό του μέσα από τη δουλειά του και την εικόνα του στο γήπεδο. Δεν υπάρχουν μυστικά και ο καθένας μέσα στα αποδυτήρια ξέρει ποιος είναι αυτός που δουλεύει ποιος είναι αυτός που παίζει καλά που δεν παίζει καλά. Με την απόδοση τους κερδίζουν το δικαίωμα να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον Σάμπο:

«Ήταν καλύτερος την Κυριακή σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Και πάλι έχασε μπαλιές  και έκανε λάθη. Είναι καλός παίκτης και μπορεί να πάει καλύτερα θέλει όμως χρόνο».

Για τον Γλύκο:

«Ο Γλύκος από δω και πέρα θα ναι ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας. Τα λάθη που έγιναν από τον Ολσεν μας κόστισαν πολύ. Θα πρέπει να δουλέψει πολύ να γίνει καλύτερος. Αλλά ο Γλύκος θα είναι πλέον ο πρώτος τερματοφύλακας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα