Τούρκοι αστυνομικοί βασανίζουν και βιάζουν κρατούμενους πραξικοπηματίες

Σε καταγγελίες σοκ προχώρησε η Διεθνής Αμνηστία, αφού έκανε λόγο για βασανιστήρια και βιασμούς κρατουμένων πραξικοπηματιών από Τούρκους δεσμοφύλακες. 

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι η τουρκική Αστυνομία βασανίζει κρατούμενους μέσα στα κελιά και δεν έχει δώσει τροφή και νερό σε πολλούς για πολλές ημέρες.

Επιπλέον, συνεχίζει η Διεθνής Αμνηστία, Τούρκοι αστυνομικοί βιάζουν, δένουν χειροπόδαρα και δέρνουν τους κρατούμενους ενώ απαγορεύουν σε γιατρούς να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Δεν είναι άγνωστο από το παρελθόν ότι οι Τούρκοι βιάζουν τους αντιπάλους τους, άνδρες και γυναίκες. Ο βιασμός θεωρείται «πολεμικό όπλο» και χρησιμοποιείται ευρέως ως τέτοιος από βάρβαρα και απολίτιστα έθνη.

H απάντηση της Άγκυρας

Οι καταγγελίες της οργάνωσης διαψεύσθηκαν από ανώτατο τούρκο αξιωματούχο.«Η ιδέα σύμφωνα με την οποία η Τουρκία, χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν σέβεται τον νόμο είναι παράλογη(…)», είπε.

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς και ενθαρρύνουμε τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να δώσουν αντικειμενικές αναφορές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, περισσότερα από 13.000 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση μετά τα γεγονότα της 15ης και 16ης Ιουλίου και περισσότερα από 5.800 κρατούνται, ανάμεσά τους 3.718 στρατιώτες και 123 στρατηγοί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα