Τούρκος αντιπρόεδρος: Η Ελλάδα βρίσκει αφορμές για να μην λυθεί το Κυπριακό

Στη χώρα μας  ρίχνει τις ευθύνες για τη μη επίλυση του Κυπριακού ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. “Η Ελλάδα βρίσκει αφορμές για να μην λυθεί το Κυπριακό ζήτημα δήλωσε στο ΑλΤζαζίρα ο  Τουγρούλ Τουρκές και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα έθεσε όρο την κατάργηση των εγγυήσεων για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις.

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα επέμεινε στην πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων. «Ο Τσίπρας είπε πως αν δεν καταργηθούν οι εγγυήσεις δεν θα συμμετάσχει στην διάσκεψη. Εμείς ως εγγυήτριες χώρες δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια απόφαση χωρίς να το έχουμε συζητήσει προηγουμένως. Μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί όταν πάμε στην Γενεύη. Εκεινος πριν ακόμη συναντηθούμε πώς θέτει έναν τέτοιο όρο. Δεν είναι καθόλου σωστή προσέγγιση» είπε ο ίδιος.

«Εγώ εδώ και δύο μέρες έχω την βαλίτσα μου έτοιμη και περιμένω να γίνει κάτι καλό. Θα σηκωθούμε με τον αξιότιμο Πρωθυπουργό και θα πάμε. Δυστυχώς όμως και ο εκπρόσωπος του Τσίπρα είπε πως θα πάνε όταν καταργηθούν οι εγγυήσεις», πρόσθεσε ο Τουρκές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα