Το άσυλο Ανιάτων στον ιππόδρομο (φωτό)

Το κοινωνικό της έργο αναδεικνύει για μια ακόμη φορά η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ. Οι άνθρωποι της εταιρείας, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, υποδέχθηκαν στους χώρους του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο Άσυλο Ανιάτων.

Η αντιπροσωπεία του σωματείου παρακολούθησε με ενθουσιασμό το πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε επτά κούρσες και πραγματοποίησε τις απονομές στην κύρια ιπποδρομία, το Κύπελλο Ιπποπαραγωγών. Σε μια συμβολική κίνηση όλοι οι βραβευθέντες παραχώρησαν τα κύπελλά τους στους επισκέπτες.

Το Άσυλο Ανιάτων συστάθηκε το 1893 και παρέχει σε χιλιάδες ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και επιπροσθέτως υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Το έργο του αυτό έχει διαχρονικά αναγνωρισθεί και βραβευθεί από την Ελληνική Κοινωνία (Βραβείο Μαντώ Μαυρογένους της Ακαδημίας Αθηνών 1959, Αργυρούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών 1974, Χρυσός Σταυρός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 1988, Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου Αθηναίων 1995, Μετάλλιο του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών 2002 και Βραβείο του Δήμου Αθηναίων 2004).

Το Ίδρυμα, σήμερα περιθάλπει 200 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας.

thumbnail_photo-2

 

thumbnail_photo-3

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα