Το «αντίο» ενός παιχταρά…

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/2) ότι βάζει τέλος στη λαμπρή καριέρα του έπειτα από 21 χρόνια.

Ο εμβληματικός άσος της Τσέλσι αγωνιζόταν πλέον στο MLS με τη φανέλα της Νιου Γιορκ Σίτι και στην γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες, αλλά αποφάσισε να αποσυρθεί.

Στην πλούσια θητεία του στα αγγλικά γήπεδα, με εξαίρεση το τελευταίο του πέρασμα από τις ΗΠΑ, κατέκτησε με τη φανέλα της Τσέλσι τρία πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, δύο Λιγκ Καπ, δύο Community Shield, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Γιουρόπα Λιγκ, καθώς και ένα Ιντερτότο με τη Γουέστ Χαμ.

Στην επιστολή του ευχαριστεί άπαντες για τη στήριξη και τη συνεργασία και πλέον δίνει ραντεβού – όπως ελπίζει – στους πάγκους ως προπονητής.

«Έπειτα από 21 εκπληκτικά χρόνια, αποφάσισα ότι είναι η σωστή στιγμή να σταματήσω. Έχω πολλούς που θέλω να ευχαριστήσω, από τους γονείς μου που μου έμαθαν την αξία της σκληρής δουλειάς για να πετύχεις αυτό που θέλεις, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό. Τα κουβαλούσα πάντοτε μαζί μου αυτά που μου έμαθαν. Είμαι ευγνώμων στην οικογένειά μου, τη σύζυγό μου, Κριστίν και τις δύο μου κόρες, Λούνα και Ίσλα. Ήταν η δύναμή μου έξω από το γήπεδο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους φίλους μου, τις ομάδες μου, τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα, συμπαίκτες και επιτελεία, προπονητές και προσωπικό. Ήταν τιμή μου που δούλεψα μαζί σας.

Η Τσέλσι είναι εκείνη η ομάδα που βρίσκεται στην καρδιά μου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της. Έχω τρομερές αναμνήσεις. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων στην ομάδα και σε όλους με τους οποίους συνεργάστηκα από την πρώτη ημέρα στην Τσέλσι. Οι οπαδοί, μας δώσατε τα πάντα και σε μένα και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Το πάθος τους και η δίψα τους για επιτυχίες αποτελούσαν κίνητρο για εμένα προσωπικά κάθε χρόνο.

Πλέον κοιτάζω μπροστά και ευχαριστώ την FA που μου δίνει την ευκαιρία να διαβάσω και να συμμετέχω στα σεμινάρια για την προπονητική. Ανυπομονώ για τις ευκαιρίες που θα μου παρουσιαστούν έξω από τον αγωνιστικό χώρο πλέον» αναφέρει στην επιστολή με την οποία πέρασε πλέον στην… ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα