Το αφεντικό τρελάθηκε!

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν θα έφευγε ποτέ από το ισπανικό πρωτάθλημα αν ήταν λίγο πιο προσγειωμένος στη γη και προσεκτικός στην εξωγηπεδική του ζωή. Επειδή, όμως, είναι λίγο ατακτούλης, η Λας Πάλμας αποφάσισε να τον δανείσει μακριά από τα λούσα της Primera Division για να δει λίγο τα πράγματα αλλιώς.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, φαίνεται πως είναι η ευρωπαϊκή ομάδα που βγήκε κερδισμένη από αυτή τη συγκυρία, αφού κατάφερε να κερδίσει τον παίκτη μεταξύ 7-8 ακόμη ενδιαφερόμενων συλλόγων και όχι μόνο αυτό, αλλά να εξασφαλίσει δανεισμό διάρκειας 1,5 έτους και όχι έξι μηνών που ήταν το αρχικό πλάνο της Λας Πάλμας. Για να το καταφέρει αυτό αποδέχθηκε να πληρώσει εξ’ ολοκλήρου το συμβόλαιο του Αργεντινού στράικερ μέχρι το καλοκαίρι του 2018, δηλαδή 400+800 χιλιάρικα! Ο δανεικός Αραούχο είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Ένωσης.

Ο Αραούχο είναι σέντερ φορ, παίζει και ως αριστερό εξτρέμ, αλλά στην ΑΕΚ θα χρησιμοποιηθεί μάλλον στην κορυφή, εκτός αν ο Χιμένεθ θελήσει να διατηρήσει τον φορμαρισμένο Πέκχαρτ μπροστά και να βάλει στα «φτερά» τους Αραούχο και Πατίτο. Ο 24χρονος φορ τη σεζόν 2014-15 πέτυχε 25 γκολ και είχε οκτώ ασίστ στη β’ Ισπανίας ανεβάζοντας σχεδόν μόνος του τη Λας Πάλμας στην Primera Division, ενώ στην πρώτη του χρονιά στα μεγάλα ισπανικά σαλόνια είχε πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ. Το συμβόλαιό του με τη Λας Πάλμας εκπνέει το 2020, άρα σε 1,5 χρόνο η ΑΕΚ θα κληθεί είτε να πληρώσει μία ρήτρα, είτε να αποδεσμεύσει τον Αργεντινό επιθετικό. Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα να μην κρατήσει τον παίκτη τη σεζόν 2017-18 αν δεν ικανοποιήσει σε αυτό το πρώτο εξάμηνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα