Το… βαπόρι απ’ την Περσία γεμάτο γκολ!

 

Μία εκπληκτική πορεία, όπως αυτή της Ξάνθης στη φετινή Σούπερ Λιγκ, δεν έρχεται τυχαία και μπορεί να πιστώνεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τον Λουτσέσκου, υπάρχει όμως κάποιος που… λάμπει περισσότερο από τους υπόλοιπους και δεν είναι άλλος από τον Χαμζά Γιουνές.

Ο Τυνήσιος επιθετικός έχει βρει 9 φορές δίχτυα σε 12 συμμετοχές και για την ώρα μοιράζεται την κορυφή του πίνακα των σκόρερ με τον Μπράουν Ιντέγε του Ολυμπιακού.

Εκείνο που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το πώς βρέθηκε ο Γιουνές στην ομάδα του Χρήστου Πανόπουλου το περασμένο καλοκαίρι. Το 2014 η Λουντογκόρετς τον αγόρασε από την ΜπότεβΠλόβντιβ. Εκείνη τη σεζόν έπαιξε, μάλιστα, στους ομίλους του ChampionsLeague με την ομάδα της Βουλγαρίας.

Ώσπου μία σεζόν μετά έφτασε στα γραφεία της Λουντογκόρετς εξαιρετική πρόταση από την TractorSazi του Ιράν. Ο Γιουνές και η ομάδα αποδέχτηκαν την πρόταση και ο Τυνήσιος δοκίμασε την τύχη του στο ποδόσφαιρο της Μέσης Ανατολής. Τα δεδομένα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Δεν πληρωνόταν στην ώρα του, το πρωτάθλημα ήταν κακό και αποφάσισε ύστερα από 13 συμμετοχές και 3 γκολ να αποχωρήσει.

Οι Ιρανοί, ωστόσο, αποδείχθηκαν ζόρικοι διαπραγματευτές. Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Ο Γιουνές ζητούσε τα χρήματα που είχε συμφωνήσει. Στο μεταξύ είχε προκύψει η συμφωνία του με την Κονκόρντια της Ρουμανίας, στην οποία έκανε προπονήσεις από τα τέλη Νοεμβρίου του 2015. Δεν κατάφερε όμως ποτέ να καταγράψει επίσημη συμμετοχή, αφού οι Ιρανοί καθυστέρησαν σκοπίμως και δεν του απέστειλαν εμπρόθεσμα το διεθνές πιστοποιητικό συμμετοχής του.

Αναγκάστηκε να μείνει ανενεργός από τέλη Νοεμβρίου μέχρι το καλοκαίρι του 2016, οπότε και τον απέκτησε η Ξάνθη.

Όπως υποστηρίζεται από το περιβάλλον του παίκτη και από τη θρακιώτικη ΠΑΕ, αν δεν είχε μεσολαβήσει το πέρασμά του από το Ιράν και ο «πάγος» στον οποίο έμεινε για μήνες, δύσκολα θα υπέγραφε στην ακριτική ομάδα. Αφενός γιατί η χρηματιστηριακή του αξία δεν ήταν για τα δεδομένα της Ξάνθης και αφετέρου διότι η Ρουμανία είναι το δεύτερο σπίτι του Χαμζά. Προ ημερών άλλωστε παντρεύτηκε Ρουμάνα, με καλεσμένο τον Λουτσέσκου. Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας, όμως, αλλά και οι ενέργειες του τεχνικού διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αίσια ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα