Το γκολ του «Τσόρι» δίνει κούπα στο «λιμάνι»!

Ένα γκολ μπορεί να κάνει τη διαφορά και σίγουρα το εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε ο Τσόρι Ντομίνγκεζ στη Λεωφόρο, για λογαριασμό του Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανό να διαφυλάξει τα σκήπτρα του πρωταθλητή για την ομάδα του Πειραιά!

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να τα έχουν «βάψει μαύρα» από την ήττα που υπέστησαν από τον «αιώνιο αντίπαλο», ωστόσο η μείωση του σκορ ήταν σαν… ισοπαλία – έστω – για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, όχι γιατί πέτυχε… εκτός έδρας τέρμα, όπως ειπώθηκε κατά κόρον στα ραδιόφωνα και τις τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά γιατί πληροί την 3η προϋπόθεση πλεονεκτήματος που έχει ορίσει η διοργανώτρια σε περίπτωση ισοβαθμίας, δηλαδή την καλύτερη επίθεση σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό.

Βάσει των κανονισμών που έχουν οριστεί, σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής:
1)Οι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων
2)Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες
3)Η καλύτερη επίθεση

Βάσει των δύο πρώτων προϋποθέσεων, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι ισόβαθμοι και δίνουν μπαράζ. Βάσε της 3ης προϋπόθεσης όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σαφές προβάδισμα, καθώς έχουν σημειώσει 56 γκολ, έναντι 44 που έχουν πετύχει οι «πράσινοι». Η διαφορά είναι μεγάλη (12 γκολ) και συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να καλυφθεί, αν και τίποτε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε στο ποδόσφαιρο. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως, σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται πρωταθλητής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα