«Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα»

Προσγειώνει την ελληνική κυβέρνηση ευρωπαίος αξιωματούχος αναφορικά με τις προθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Ο κοινοτικός αξιωματούχος, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, μιλώντας στο πλαίσιο επίσημης ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το περιεχόμενο του επικείμενου Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο όπου στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τράπεζες και το υπερταμείο δήλωσε έκπληκτος από τα όσα του αποδόθηκαν περί συμμετοχής ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και ως προς τον χρόνο που αυτή θα συμβεί.

“Με έκπληξη διαβάζω τον Τύπο όπως και εσείς”, είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του real.gr, διευκρινίζοντας πως “η συμμετοχή του ΔΝΤ θα κριθεί στο τέλος του έτους, όταν παρουσιαστεί με λογιστική ακρίβεια η άσκηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και στη συνέχεια στη βάση αυτής το ΔΝΤ θα παρουσιάσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα”.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ουδέποτε διατύπωσε κατηγορηματικές θέσεις για τον ακριβή χρόνο που αυτό θα συμβεί, παρέπεμψε όμως στις αποφάσεις των eurogroup του Ιουλίου του 2015 και του Μαΐου του 2016, στις οποίες υπάρχουν οι σχετικές προβλέψεις. Υπενθύμισε μάλιστα δημόσιες δηλώσεις των περισσότερων υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι “πολιτικά απαραίτητη”.

για το χρέος”, λέει κοινοτικός αξιωματούχος, “ανοίξτε να διαβάσετε την απόφαση του Μαΐου – Ιουνίου του eurogroup, που έχει υπογράψει και το ΔΝΤ για να δείτε ότι γράφει πως τα μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα συζητηθούν. Μιλάμε για τα βραχυπρόθεσμα και τα μεσοπρόθεσμα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα