Το δράμα του Ορούμα…

Το δικό του… σταυρό του μαρτυρίου κουβαλά εδώ και μερικά χρόνια ο άλλοτε Νιγηριανός διεθνής άσος Ουίλσον Ορούμα, ο οποίος έχασε όλη του την περιουσία εξαιτίας κάποιων επιτήδειων και έχει βυθιστεί στην κατάθλιψη. Όπως μάλιστα αναφέρουν μέσα της Νιγηρίας πρόσφατα νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Η εικόνα του παλαίμαχου άσου που φόρεσε πριν 9 χρόνια τη φανέλα της Καβάλας πραγματικά σοκάρει. Ο κάτοχος ενός πρωταθλήματος Γαλλίας (1997 με την Λανς) και παγκόσμιος πρωταθλητής Κ18 με τους «σούπερ αετούς» το 1993 ζει τον δικό του «γολγοθά» στους δρόμους του Λάγος, όπου κυκλοφορεί ρακένδυτος.

Αιτία για την εφιαλτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ήταν η εξαπάτησή του από επιτήδειους, που κατόρθωσαν το 2012 να του αποσπάσουν 2.5 εκατομμύρια ευρώ με πρόφαση δραστηριότητες στον χώρο του πετρελαίου.

Ενδεικτική είναι η μαρτυρία στην εφημερίδα «The Nation» ενός κατοίκου που με αφορμή την εικόνα του Ορούμα δήλωσε: «Κάποιες φορές κυκλοφορεί στους δρόμους έχοντας πολύ κακό ρουχισμό. Φοράει παντόφλες και συχνά μιλάει μόνος του».

Παρά το γεγονός πως πολλοί έσπευσαν να τον ενισχύσουν οικονομικά, ο νεότερος αδερφός του Ντομινίκ σχολίασε πως δεν υπάρχει ανάγκη χρημάτων και δεν ζητά βοήθεια. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας μάλιστα τον επισκέφτηκε και μόλις τον ενημέρωσε πως σκοπεύει να του δώσει κάποιο ρόλο ο ίδιος ευχαριστήθηκε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα