Το είπε και ο Γερούν: Νο IMF? NO money!

Με μια δήλωση – πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γερούν Ντάισμπλουμ προειδοποιεί ότι «χωρίς το ΔΝΤ, η Ελλάδα χρεοκοπεί».
Η παραπάνω τοποθέτηση έγινε κατόπιν ερώτησης βουλευτή της αντιπολίτευσης και εκφράστηκε μέσα στο Ολλανδικό κοινοβούλιο.

«Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα και οι προσπάθειες τόσο οι δικές μας όσο και του ΔΝΤ, κατατείνουν στο να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», εξήγησε.
Ναι μεν, η θέση της Ολλανδίας ότι θα αποχωρήσει του προγράμματος αν δεν συνεχίσει το ΔΝΤ με τον ρόλο που έχει ως σήμερα είναι γνωστή, είναι ωστόσο η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο λέγεται ευθέως.
«Η δουλειά μου είναι να σταθεροποιήσω την κατάσταση στην Ελλάδα. Και κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων μας. Είναι το καλύτερο τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν», προειδοποίησε ο Γερούν Ντάισεμπλουμ.
Σε κάθε περίπτωση και όσο πλησιάζουμε προς τις ολλανδικές εκλογές φαίνεται ότι αλλάζει η πολιτική ρητορική των δανειστών μας και δη του ίδιου του Ντάισεμπλουμ και δεν διστάζουν να στείλουν μηνύματα σε πολλούς και διαφορετικούς αποδέκτες. Οι ευρωπαίοι δανειστές μας «τρέμουν» στην ιδέα να αποχωρήσει το ΔΝΤ που αυτομάτως σημαίνει, νέο πρόγραμμα, με τους ευρωπαίους να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και τα κοινοβούλιά τους να πρέπει να τα ψηφίσουν. Με το να βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο οι τρείς μεγάλες χώρες, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, αυτό είναι απαγορευτικό.
Κάτι τέτοιο όμως φοβίζει ή θα έπρεπε να φοβίζει και την Ελλάδα. Διότι για να περάσει ένα νέο πρόγραμμα για τη χώρα μας από – όχι και τόσο φιλικά πλέον – το σύνολο των κοινοβουλίων των ευρωπαϊκών αυτών χωρών, θα περιλαμβάνει μεγάλο πακέτο μέτρων δυσβάσταχτο για τους Έλληνες και με την προϋπόθεση να έχουν εφαρμοσθεί τα prior actions.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα