Το είπε και το έκανε ο ίδιος: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος (εικόνες+βίντεο)

Βράδυ Κυριακής της 4ης Σεπτεμβρίου επέλεξε να φύγει από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος. Ο γνωστός δημοσιογράφος-συγγραφέας, που έδινε μάχη τον τελευταίο καιρό με την επάρατη νόσο, θέλησε να φύγει με το κεφάλι ψηλά πριν τον συνθλίψει κυριολεκτικά ο καρκίνος. Αν και από το μυαλό του είχε περάσει η σκέψη να υποβληθεί σε ευθανασία στη Ζυρίχη, προτίμησε να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες, μόνος του, στον προσωπικό του χώρο και σε ανύποπτη στιγμή. Η δήλωση του ανήμερα της γιορτής του πριν απο μία εβδομάδα είχε προκαλέσει μεγάλο σοκ, αφού εξομολογιόταν ότι μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, θα είχε πεθάνει. Το είπε και το έκανε πολλές μέρες νωρίτερα, ενώ όσα έγραψε στις ιδιόχειρες επιστολές του ως το «Αντίο» του, το οποίο ανάρτησε και στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube, πραγματικά ανατριχιάζουν.

«Η τελευταία μου νοσηλεία στο νοσοκομείο πιστοποίησε τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας μου. Είναι, πλέον, θέμα λίγων εβδομάδων.
Αναστοχαζόμενος την εμπειρία των πρόσφατων μηνών και μπροστά στο φάσμα της περαιτέρω σωματικής και πνευματικής φθοράς μου, αποφάσισα απόψε να δώσω μόνος μου, ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό μου, το τέλος που μου ταιριάζει. Να φύγω εν ειρήνη και εν συνειδήσει.
Έζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια επέλεξα να πεθάνω.
Αποχαιρετώ με αγάπη όλους εκείνους που δεν πρόλαβαν να με αποχαιρετίσουν, και ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους, στους οποίους δεν έδωσα την ευκαιρία να μου κλείσουν τα μάτια.
Έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης.

Αλέξανδρος Βέλιος
Κυριακή βράδυ, 4 – 9 – 16», ανέφερε χαρακτηριστικά στον επίλογό του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, ενώ στον φίλο του και δημοσιογράφο Κρικόρ Τσακιτζιάν είχε αφήσει μερικές οδηγίες για το πώς θέλει να γίνει η κηδεία του.

«Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη.
Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου.
Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση:
Ευ ζην, ευ θνήσκειν

Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί.
Αλέξανδρος Βέλιος»….

t

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα