Το επικίνδυνο «παιχνίδι» του Κιμ Γιονγκ Ουν

«Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μία μεγάλης κλίμακας πυρηνική δοκιμή. Οι λέξεις και οι πράξεις τους συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα απειλητικές για τις ΗΠΑ». Με μπαράζ αναρτήσεων στο Twitter υποδέχτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από το καθεστώς της Βορείου Κορέας.

Ο «πλανητάρχης» ανέφερε ακόμα ότι «η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει εξελιχθεί σε μεγάλη απειλή και ντροπή για την Κίνα, η οποία επιχειρεί να βοηθήσει με λίγη επιτυχία» και κατέληξε: «Η Νότια Κορέα ανακαλύπτει, όπως τους είχα πει, πως οι κατευναστικές δηλώσεις τους για τη Βόρεια Κορέα δεν θα έχουν αποτέλεσμα, καταλαβαίνουν μόνο ένα πράγμα!».Την ίδια ώρα, η διεθνής κοινότητα αγωνιά, με τους Εμανουέλ Μακρόν και Ανγκελα Μέρκελ να ζητούν από κοινού αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Ανησυχία για επίπεδα ραδιενέργειας στα σύνορα Κίνας και Ρωσίας

Έντονη ανησυχία υπάρχει ακόμα σε Κίνα και Ρωσία, με τις δύο χώρες να ελέγχουν κατά μήκος των συνόρων τους τα επίπεδα της ραδιενέργειας. Η έκτη και πιο ισχυρή πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, καθώς ο αμφιλεγόμενος ηγέτης του καθεστώτος, Κιμ Γιονγκ Ουν, δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει τον… Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ισχύς της βόμβας υδρογόνου μπορεί να φθάσει τις εκατοντάδες κιλοτόνους, η πυροδότησή της μπορεί να γίνει και σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η εγχώρια παραγωγή αυτού του θερμοπυρηνικού όπλου σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να παράγει πυρηνικά όπλα κατά βούληση, ανέφερε το KCNA

Τι είναι η βόμβα υδρογόνου που κατέχει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

«Οι βόμβες υδρογόνου είναι τα πιο ισχυρά όπλα που έχουν κατασκευαστεί», εξηγεί ο καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο του Σάρεϊ των ΗΠΑ, Πάντι Ρίγκαν. «Μια κανονική πυρηνική βόμβα έχει ισχύ ίση με αυτή 10.000 τόνων εκρηκτικών TNT. Οι βόμβες υδρογόνου είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ισχυρές», εξηγεί ο ίδιος.

Η ισχύς της βόμβας υδρογόνου μπορεί να φθάσει τις εκατοντάδες κιλοτόνους, η πυροδότησή της μπορεί να γίνει και σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η εγχώρια παραγωγή αυτού του θερμοπυρηνικού όπλου σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να παράγει πυρηνικά όπλα κατά βούληση, ανέφερε το KCNA. Οι δονήσεις που καταγράφηκαν την Κυριακή στη Βόρεια Κορέα ήταν τουλάχιστον δέκα φορές πιο ισχυρές από αυτές που είχαν καταγραφεί σε προηγούμενες πυρηνικές δοκιμές, ανακοίνωσε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία. «Ήταν τουλάχιστον δέκα φορές πιο ισχυρή», δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Ειδικοί είχαν εκτιμήσει ότι η προηγούμενη πυρηνική έκρηξη στη Βόρεια Κορέα ήταν περίπου 10 κιλοτόνων. «Η ισχύς (της δόνησης) είναι 10 ή 20 φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες», δήλωσε από την πλευρά του ο Κούνε Ι. Σουχ καθηγητής πυρηνικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο της Σεούλ. «Η αναλογία αυτή είναι στο επίπεδο που μπορεί κανείς να κάνει λόγο για δοκιμή βόμβας υδρογόνου», τόνισε.

Ο επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η σεισμική δόνηση είναι μάλλον το αποτέλεσμα μιας βόμβας 100 κιλοτόνων, η οποία είναι τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή που έπεσε στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας το 1945.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Η «Α»

Βόρειος Κορέα: Τρόμος στη Δύση από τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα