Το… εσκεμμένο φάουλ που έφερε την αποβολή!

 

Ο Πάουλο Μπέντο πέρασε πλέον στην ιστορία ως ο 97ος προπονητής του Ολυμπιακού και παρά το γεγονός ότι επί των ημερών του οι «ερυθρόλευκοι»… αγκάλιασαν ένα ακόμα πρωτάθλημα, μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα.

Στο διάστημα της 6μηνης παραμονής του στον πάγκο των Πειραιωτών ο Πορτογάλος πέρασε αρκετές… φουρτούνες, δεν κατάφερε να μπει στην καρδιά του φίλαθλου κόσμου που συχνά-πυκνά αμφισβητούσε τις επιλογές του και όταν έχασε την εμπιστοσύνη της διοίκησης… χαιρέτησε με συνοπτικές διαδικασίες.

Στον πρώην διεθνή Πορτογάλο άσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης στήριξε το μεγάλο του όραμα για τον Ολυμπιακό του μέλλοντος, που θα έχει σαν βάση ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες και στάθηκε δίπλα του μετά από αρκετά… πικρά αποτελέσματα μέσα στη σεζόν. Ακόμα και όταν ήρθαν οι ήττες από Λάρισα, ΑΠΟΕΛ (εντός και εκτός στο Γιουρόπα Λιγκ), ΑΕΚ και Πανιώνιο, ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» απέρριψε με τη μία τις εισηγήσεις ορισμένων εκ των συνεργατών του για… καρατόμηση του Μπέντο. Γιατί η φιλοσοφία του τελευταίου, που είχε να κάνει με την αξιοποίηση των νεαρών από τα τμήματα υποδομής, «κούμπωνε» ιδανικά εκείνη τη χρονική περίοδο με τις μελλοντικές επιδιώξεις της διοίκησης.

Γι’ αυτό και ο ίδιος ο Μαρινάκης συνέχιζε να τον εμπιστεύεται παρά την… εμμονή του με τα δυνατά ονόματα του ρόστερ (Μάριν, Τσόρι Ντομίνγκες και Καμπιάσο) που εξελίχθηκε στην πορεία σε γερή κόντρα μαζί τους.

 

Ο Ανσαριφάρντ

και η ανοχή

 

Η εμπιστοσύνη της διοίκησης άρχισε σταδιακά να κλονίζεται μέσα στον Φεβρουάριο και η αιτία είχε… περσικό ονοματεπώνυμο.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποκτήθηκε σαν έτοιμη λύση από τον Πανιώνιο, όμως ο Μπέντο δεν έδειχνε να τον υπολογίζει στις βασικές του επιλογές, γεγονός που δυσαρέστησε αρκετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τη στήριξη του τελευταίου προς τον Πορτογάλο να μετατρέπεται σταδιακά σε ανοχή.

Όταν, μάλιστα, ο Ιρανός φορ καθάρισε σχεδόν μόνος του την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, όλοι στον Ολυμπιακό άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί δεν παίζει περισσότερο, αμφισβητώντας την απόφαση του προπονητή να χρησιμοποιεί σαν πρώτο… βιολί στην επίθεση τον Καρντόσο.

 

Το πρόωρο… πακετάρισμα

 

Ο Πάουλο Μπέντο από τη μία απολάμβανε τη στήριξη της διοίκησης, από την άλλη όμως δεν έβλεπε με καθόλου καλό μάτι τις μεταγραφικές απώλειες του χειμώνα. Και είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσε σαν άλλοθι τις παραχωρήσεις των Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε όταν θα έβλεπε τα… σκούρα.

Η εντυπωσιακή νίκη-πρόκριση στην Άγκυρα με 3-0 επί της Οσμάνλισπορ έφτιαξε πρόσκαιρα το κλίμα, όμως οι ήττες από την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο που ακολούθησαν έφεραν ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα στις σχέσεις του με αρκετούς ποδοσφαιριστές, και κάπου εκεί ο Πορτογάλος κατάλαβε πως χάνει ολοκληρωτικά τον έλεγχο στα αποδυτήρια.

Η κίνησή του να πακετάρει τα πράγματά του πριν από το πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δείχνει πως είχε ήδη αποφασίσει ότι η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο γι’ αυτό και προτίμησε τη λύση της… ηρωικής εξόδου, προκειμένου να κερδίσει τις τελευταίες εντυπώσεις.

Οι δηλώσεις του περί μεταγραφικής αποδυνάμωσης μετά την τρίτη κατά σειρά ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ το γεγονός ότι δεν πήγε καν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη να αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες του αποδεικνύει ότι ήταν εδώ και καιρό ανεπιθύμητος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα