Το ΕΣΡ “ενταφίασε” το νόμο Παππά

Με κάθε επισημότητα κατέρρευσε ο μύθος Παππά, που βασιζόταν στο απίθανο ινστιτούτο της Φλωρεντίας για τα τέσσερα πανελλαδικά κανάλια. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «ενταφίασε» σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου είχε κληθεί για τις περίφημες 4 άδειες του νόμου Παππά.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης, οι τεχνικές υποδομές της χώρας μπορούν να «σηκώσουν» από 9 έως 11 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι συχνότητες της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ωστόσο, τα μέλη του ΕΣΡ πρόσθεσαν πως «είναι στην διακριτική ευχέρεια κυβέρνησης και ΕΣΡ να αποφασίσουν πόσα από αυτά  τα κανάλια θα είναι μεικτού, ή θεματικού χαρακτήρα».

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν το πρωί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά που τους απείλησε ακόμα και με ποινικές κυρώσεις και από μέλη της διάσκεψης των προέδρων, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τα μέλη του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης απέφυγαν να δεσμευτούν για το πότε θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, καθώς νομικά κενά και τεχνικά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί απειλούν να οδηγήσουν εκ νέου σε φιάσκο έναν νέο διαγωνισμό.

Μάλιστα σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη εάν απειλούνται από τον Νίκο Παππά τα μέλη του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ανέφεραν: “Δεν απειλούμαστε και δεν πιεζόμαστε από κανέναν”.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας λίγο αργότερα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι όλοι συμφωνούν πως το καθεστώς της μη αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να σταματήσει και ο ίδιος εκτίμησε πως το νωρίτερο που μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία είναι οι τρεις μήνες.

1ShareTweetShareShareMail

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα