Το ζεστό χρήμα της Fraport φέρνει… αμνησία

Και με την κυβερνητική βούλα –εν προκειμένω την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη– μπαίνει τέλος στο σίριαλ της επένδυσης της Fraport Greece στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Όπως έγινε γνωστό πριν από το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα τυπικά του deal και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ.

Φυσικά ο υπουργός Επικρατείας έσπευσε να δώσει πολιτική διάσταση στο θέμα, λέγοντας ότι οι διαδικασίες ήταν επίπονες και περίπλοκες «λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Φλαμπουράρη η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρξουν αλλαγές στη σύμβαση κυρίως σε όρους που αφορούν τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των αερολιμένων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο.

Αν, τώρα, η σύμβαση ολοκληρώθηκε επειδή επιτεύχθηκαν οι παραπάνω αλλαγές ή γιατί έπαθε… αμνησία ο κ. Φλαμπουράρης είναι ένα ζήτημα. Διότι τον Φεβρουάριο του 2015 έλεγε στο ΜEGA ότι «δεν είναι σωστή η λογική ότι βουτάς όλα τα αεροδρόμια της χώρας και τα δίνεις» και τον Μάρτη του 2015 υποστήριζε στον ΣΚΑΪ ότι κατά τη γνώμη του «δεν μπορεί 14 αεροδρόμια να δοθούν πακέτο».

Περασμένα ξεχασμένα θα πείτε, που… ξεχνιούνται ακόμη πιο εύκολα όταν στα διψασμένα για έσοδα δημόσια ταμεία θα σπαρταράει ζεστό το δισεκατομμυριάκι. Έχουμε και ομόλογα να πληρώσουμε τον Ιούλιο…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα