“Το ζητούμενο είναι η Ν.Δ. να διοικήσει σωστά όταν την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες”

Στη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της Ν.Δ. αναφέρθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για το μέλλον της παράταξης ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στο αγροτικό,  έκανε λόγο για “τραγική κατάσταση” καθώς αυτό που φέρνει η κυβέρνηση είναι η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε μόνος του τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ χωρίς ο ίδιος να έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό ανέφερε αρχικά ο  μέχρι πρότινος υποψήφιος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σημείο στο οποίο αναγνώρισε ότι ενδεχομένως συνεισέφερε αφορά στο γεγονός ότι με τη δική του υποψηφιότητα έβαλε το πλαίσιο των αλλαγών που χρειάζεται η ΝΔ, λόγος για τον οποίο μπορεί κάποιος που τον ψήφισε στον πρώτο γύρο να οδηγήθηκε στο να επιλέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο.

Ωστόσο αυτό, διασαφήνισε, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έδωσε συγκεκριμένη γραμμή ή οδηγίες, επαναλαμβάνοντας ότι τήρησε θέση ουδετερότητας στις διεργασίες του δεύτερου γύρου, σεβόμενος όπως είπε την άποψη ότι οι ψηφοφόροι “δεν είναι πρόβατα”, κάτι το οποίο είχε πολεμήσει και στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του.

Σύμφωνα με το megatv.com πως είπε ο κ. Τζιτζικώστας εξ αρχής ήταν γνωστό ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ήταν το φαβορί και πως ο ίδιος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πάλευαν για να μπουν στον δεύτερο γύρο.

Απέδωσε την αποτυχία του να μπει στον δεύτερο γύρο μεταξύ άλλων στην αδυναμία του να εκπροσωπήσει κοινοβουλευτικά τη ΝΔ -αν και ο ίδιος εξακολουθεί να θεωρεί ότι δεν ήταν το μείζον- αλλά και στην αναβολή των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου.

Επισήμανε ότι στόχος του δεν είναι να κυνηγάω καρέκλες και πως ο ίδιος θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κόμματος για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επίπεδο τόσο οργανωτικό και διοικητικό όσο και νοοτροπίας, αλλαγές που όπως τόνισε με χαρά βλέπει ότι τις κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τις κάνει γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση -επισήμανε- η πραγματική αλλαγή της ΝΔ θα αποτυπωθεί στο συνέδριο του κόμματος που εκτίμησε ότι θα γίνει σε 2,5 μήνες, όταν και θα δοθεί και το έναυσμα το κόμμα να παρουσιάζει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το ζητούμενο τόνισε δεν είναι απλά να απαλλαγεί η χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να είναι η ΝΔ έτοιμη να διοικήσει σωστά όταν την ξαναεμπιστευτούν οι πολίτες.

Όπως σημείωσε η ΝΔ είναι σαφώς πιο έτοιμη από ότι θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει, έχοντας ανθρώπους με εμπειρία που γνωρίζουν από διαπραγματεύσεις αλλά εξέφρασε την προτίμηση αυτή η πολιτική μετάβαση να έρθει λίγο αργότερα για να έχει προλάβει το κόμμα να εμφανίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για όλους τους τομείς και να έχει δείξει ότι και το ίδιο έχει αλλάξει.

Αισθάνεται μάλιστα ότι υπάρχει πολιτική κινητικότητα στην κοινωνία πέρα από τις δημοσκοπήσεις, η οποία εκτιμά ότι οφείλεται όχι στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην εμπιστοσύνη που έχει αρχίσει να δείχνει ο κόσμος στη ΝΔ.

Για τις εξελίξεις στο αγροτικό, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για “τραγική κατάσταση” καθώς αυτό που φέρνει η κυβέρνηση είναι η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Όπως είπε αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά με κύρια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ όμως θεωρεί ότι δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση να θέλει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δίχως μεταβατική περίοδο 2-3 ετών ή εναλλακτική λύση στην ελληνική κοινωνία.

Τόνισε πως τα μπλόκα που στήνονται ανά την Ελλάδα δεν έχουν σχέση με αυτά των προηγούμενων χρόνων γιατί πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης των αγροτών και μίλησε για άμεση ανάγκη η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον αγροτικό κόσμο για να βρεθεί μια λύση.

Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος θα επισκεφθεί τους αγρότες ώστε να προσπαθήσει να διεκδικήσει ό,τι μπορεί και από τη ΝΔ αλλά και από την κυβέρνηση ενώ τάχθηκε κατά του κλεισίματος των δρόμων καθώς κάτι τέτοιο θα έχει όπως είπε τεράστιο αντίκτυπο στις εξαγωγές της χώρας και στην ταλαιπωρία του κόσμου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα