Το θέατρο εισέρχεται σε ιστορικά κτίρια της Αθήνας

Μία από τις πρωτοποριακές δράσεις του φετινού φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν πέντε ιστορικά κτίρια της Αθήνας, όπου θα ανεβούν παραστάσεις που ανήκουν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Με την απόφαση αυτή οι διοργανωτές επιθυμούν να αναδείξουν αυτά τα ιστορικά κτίρια και να στείλουν ένα μήνυμα ότι όλα είναι θέμα πολιτισμού.

Το νεοκλασικό οικοδόμημα του Μικρού Χρηματιστηρίου με την εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση φιλοξενεί δύο παραστάσεις: “Στο στόμα του λύκου” από την Ομάδα Πλεύσις σε σκηνοθεσία Αντώνη Κουτρουμπή και “Οι κόρες” – Η νέα ποιητική της Αθήνας από την ομάδα bijoux de kant σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

Στον νεογοτθικό ναό της Αγγλικανικής εκκλησίας του Αγίου Παύλου η Χριστίνα Μαξούρη θα δώσει μια συναυλία με τίτλο “20+1 μεταπολεμικά λαϊκά τραγούδια με μπαρόκ ορχήστρα”, όπου για πρώτη φορά θα ερμηνευτούν ρεμπέτικα τραγούδια σε μπαρόκ διασκευή.

Στο εμβληματικό βιομηχανικό συγκρότημα του Παλαιού Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο, η Αγγελική Γκιργκινούδη με την ομάδα vice versa δίνουν την παράσταση “Πεντηκοστή” του Νταίηβιντ Έντγκαρ με τη συμμετοχή ηθοποιών και προσφύγων από 13 χώρες.

Στην Ελευσίνα, Το Παλαιό Ελαιουργείο, ένα σαπωνοποιείο του 19ου αιώνα που έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού, φιλοξενεί την παράσταση “Λουιζέττα: το καμαρίνι μιας επανάστασης” από την ομάδα ODC Ensemble σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου.  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμμετέχουν σε μία τέτοια παραγωγή μαζί με τους καλλιτέχνες ηθοποιούς, μουσικούς και εικαστικούς, μαθητές με ειδικές δεξιότητες από το Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας.

Άλλος ένας μη θεατρικός χώρος που φέτος γίνεται και αυτός θεατρικός για τις ανάγκες του Ανοίγματος στην Πόλη, είναι το κτίριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται μέσα σε μία έκταση 250 στρεμμάτων στην περιοχή του Βοτανικού.  Εκεί θα φιλοξενηθεί η παράσταση “Το ξύπνημα της μνήμης. Παιδιά – πρόσφυγες του ελληνικού Εμφυλίου” από την Εταιρεία Θεάτρου Παίκτες σε σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα