Το Κέντρο Συντονισμού του δήμου για Μετανάστες και Πρόσφυγες επισκέφθηκε ο Καμίνης

Ο Γιώργος Καμίνης, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου, που βρίσκεται στο Μεταξουργείο. Η λειτουργία αυτού του κέντρου έχει ως στόχο τον συντονισμό όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο κ. Καμίνης αφού ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που είναι αποκλειστικός δωρητής του κέντρου, συνεχάρη τους εργαζόμενους στο κέντρο για την δουλειά τους τονίζοντας πως από αυτή την συνεργασία των φορέων, Μη κυβερνητικών οργανώσεων και του δήμου γίνεται ό,τι καλύτερο για την Αθήνα. Στην συνέχεια υπογράμμισε τη δύναμη των συνεργασιών λέγοντας: «Η απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της πόλης και της κοινωνίας είναι η δημιουργία τέτοιων συνθηκών συνεργασίας όπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, ο καθένας με το ρόλο του και από την θέση του. Με αυτές τις ενέργειες απαντάμε στις κραυγές και τον πανικό των ανθρώπων. Έτσι δίνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα της πόλης και δίνοντας απαντήσεις μπορώ να σας πω πως διαπαιδαγωγούμε και τους πολίτες».

Στην μεγάλη σημασία του κέντρου στάθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων λέγοντας σχετικά: «Είναι μια μεγάλη προσφορά στην κοινωνία αυτό που κάνουμε εδώ. Ανοίγουμε ένα παράθυρο στο μέλλον».

Τέλος ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα τόνισε πως είναι κάτι που θα συνεχισθεί και στο μέλλον, όχι μόνο των συρράξεων στις κοντινές και πιο απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα