«Το καλοκαίρι θα συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος»

Το καλοκαίρι τοποθέτησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Olli Rehn την συζήτηση για το ελληνικό χρέος, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg o κ. Rehn δήλωσε πως η αποστολή της τρόικας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα για την επόμενη αξιολόγηση όταν η Eurostat επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα, ήτοι τέλη Απριλίου, ενώ εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, σημείωσε ο κ. Rehn η έκθεση θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

Όπως εξήγησε, κάνοντας αναφορά στην τρέχουσα πολύμηνη αξιολόγηση, οι αναθεωρήσεις του προγράμματος δεν είναι εύκολες και παίρνουν καιρό, πόσο δεν μάλλον όταν πρόκειται για την έκθεση βιωσιμότητας. «Μόλις χθες ολοκληρώσαμε την τελευταία αξιολόγηση που είχε ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Rehn, σημείωσε επίσης πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2014 είναι διασφαλισμένες μετά τη χθεσινή συμφωνία με την τρόικα. «Έχουμε ολοκληρώσει τη δουλειά σε αυτό το στάδιο προκειμένου να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για το 201», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Rehn. Αναφερόμενος στην πορεία του προϋπολογισμού της Ελλάδας, ο κ. Rehn δήλωσε πως “βρίσκεται σε καλό δρόμο”, ενώ ρπόσθεσε πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα