“Το καλύτερο θα είναι η συμφωνία – γέφυρα να ισχύσει μέχρι τέλος Αυγούστου”

Για έτοιμο σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο, όπως είπε “χρειάζεται να το διαβουλευτούμε” έκανε λόγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.  

«Όλες αυτές ημέρες χτίζουμε γέφυρες, και από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς Ε.Ε.  Υπάρχει η βούληση από την Ελλάδα και με πρακτικούς τρόπους να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Επιστολή Γιούνκερ με την έννοια της επιστολής εγώ δεν ξέρω», είπε στον ΣΚΑΪ. «Υπάρχει ένα πλαίσιο συζήτησης. Είχαν έλθει οι κ. Βίζερ και Καστέλο και υπό την ιδιότητα τους αυτή λειτούργησαν ως απεσταλμένοι της ΕΕ» πρόσθεσε.

Ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι «το καλύτερο θα είναι η συμφωνία – γέφυρα να ισχύσει μέχρι τέλος Αυγούστου γιατί υπάρχει το θέμα της πληρωμής των ομόλογων και θέλουμε να είμαστε εντάξει έναντι των πιστωτών μας όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Σε ερώτηση αν η συμφωνία θα λέγεται τεχνική παράταση ή συμφωνία – γέφυρα, απάντησε ότι «εμείς δεν θέλουμε να βαφτίσουμε ‘το κρέας, ψάρι’. Σημασία έχει το περιεχόμενο που να δίνει μια βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία».

Η ελληνική κυβέρνηση, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κάθε τι που θα έχει σχέση με το μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, «η συμφωνία – γέφυρα είναι μια μεταβατική συμφωνία για να έχουμε το χρόνο να συμφωνήσουμε με του εταίρους σε μια τελική λύση. Έχουμε το σχέδιο. Χρειαζόμαστε να το διαβουλευτούμε.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα