Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Θέλτα!

Μία μικρή επαρχιακή ομάδα από τη Γαλικία είναι η Θέλτα του Βίγκο, που φέτος αγωνίζεται για 50η φορά στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας και έχει καταφέρει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της.

Μετά από οκτώ αγώνες βρίσκεται στην κορυφή της Primera Division όντας αήττητη, έχοντας μάλιστα κατορθώσει τη μεγάλη νίκη επί της Μπάρτσα με 4-1. Ποτέ άλλοτε δεν έχει κάνει τέτοιο ξεκίνημα με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Το 2002 που τερμάτισε 5η ξεκίνησε με τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ την τέταρτη και καλύτερη θέση στην ιστορία της, την κατέλαβε το 2003, έχοντας ξεκινήσει με τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Την επόμενη αγωνιστική και μετά το θρίαμβο με 1-2 επί της Βιγιαρεάλ με γκολ στο 90’ του Νολίτο θα τεσταριστεί για τα καλά, αφού υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και εκεί θα φανούν οι δυνατότητές της. Αν νικήσει θα μείνει πρώτη και θα αφήσει τη «Βασίλισσα» τρεις βαθμούς πίσω. Θα είναι αυτό σημάδι τίτλου; Δύσκολο, διότι στην Primera Division έχουμε ξεχάσει τι θα πει πρωτάθλημα από ομάδα πέραν της Ρεάλ, της Μπάρτσα και της Ατλέτικο. Το 2002 και το 2004 το πήρε η Βαλένθια, αλλά από τότε είναι υπόθεση μόνο των τριών μεγάλων.

Σίγουρα είναι αρχή ακόμη, αλλά στην Ισπανία μιλάνε για μία εξαιρετικά σκληροτράχηλη ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιά στον οποιονδήποτε. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί προσφέρει αλατοπίπερο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, που τα έχει όλα αλλά της λείπουν περισσότερες ομάδες που να μπορούν να κοντράρουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα