Το κατά Λαφαζάνη… Δραχμοευαγγέλιο!

Καταγγελίες, καταγγελίες, καταγγελίες! Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η εμφάνιση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη ΔΕΘ, από το βήμα της οποίας κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση για τηλεοπτικό και χρηματοδοτικό αποκλεισμό του κόμματός του.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. έκανε λόγο για εσκεμμένο και με πολιτικά κίνητρα αποκλεισμό του νεοπαγούς σχηματισμού από τον προεκλογικό χρόνο που διαθέτουν τα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και για εξαίρεση του κόμματος από την κρατική χρηματοδότηση, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατό η ΛΑ.Ε. να λαμβάνει το μικρότερο μερίδιο τηλεοπτικού-διαφημιστικού χρόνου από τις δυνάμεις της προηγούμενης Βουλής, και μηδενική προεκλογική χρηματοδότηση. Εξ αιτίας αυτού, μάλιστα, ο Π. Λαφαζάνης έφτασε σε σημείο να χαρακτηρίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση «εντολοδόχο» του «εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ» και της Ν.Δ..

Κατά τα λοιπά, οι αιχμές του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά του πρώην κόμματός του δεν έλειψαν, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας να αρνείται ότι η Αριστερή Πλατφόρμα έριξε την κυβέρνηση και να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «έκανε μια επιλογή εκλογών εξπρές, επιλογή αντιδημοκρατική». «Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε με κόμματα και κυβερνήσεις που στηρίζουν μνημόνια και εφαρμόζουν μνημονιακές επιλογές», σημείωσε ο Π. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλα μνημόνια, τα μνημόνια είναι λεηλασία και καταλήστευση της χώρας, δεν υπάρχουν καλά και καλά μνημόνια, δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά μνημόνια, όλα τα μνημόνια βλάπτουν την Ελλάδα πολύ, πάρα πολύ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αναφορικά με την πολιτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το ΚΚΕ εναντίον της ΛΑ.Ε., ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για κακοήθεις επιθέσεις και προσωπικού χαρακτήρα, που δεν συνηθίζονται στην Αριστερά και στις οποίες δεν θα απαντήσει. Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα στον Περισσό προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αντιμνημονιακό, πατριωτικό, δημοκρατικό μέτωπο, που θα σπάσει –όπως είπε– το τείχος των μνημονίων.

Από τη συνέντευξη Τύπου δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ερωτήσεις περί εναλλακτικού σχεδίου και επιστροφής στη δραχμή. Επ’ αυτών ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι το εθνικό νόμισμα όχι μόνο δεν είναι καταστροφή αλλά αντιθέτως είναι βιώσιμη επιλογή για την Ελλάδα. «Δεν λέω ότι έχουμε τη μαγική συνταγή, εμείς δεν κάνουμε δημαγωγία ούτε λαϊκισμό, είμαστε αριστερά. Λέμε αλήθεια στον λαό μόνο την αλήθεια όσο δύσκολη και πικρή κι αν είναι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Λαφαζάνης και συνέχισε:

«Δεν λέμε ότι θα βγάλουμε από το τσεπάκι μας τη μαγική λύση, η επιλογή του εθνικού νομίσματος σαφώς έχει δυσκολίες, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, αλλά όχι μεγαλύτερες δυσκολίες από αυτές που φέρνουν τα μνημόνια».

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνέντευξη μέσω μηνύματος ο Μανώλης Γλέζος, ενώ στο πλευρό του Π. Λαφαζάνη βρισκόταν η Ζώη Κωνσταντοπούλου, η οποία στη σύντομη τοποθέτησή της δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η ΛΑ.Ε. ενοχλεί επειδή αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν είναι μονόδρομος η υποταγή αλλά η πάλη, η δημοκρατική αντίσταση, ο αγώνας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα