«Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» από τις 2 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

Έφτασε επιτέλους η στιγμή να απολαύσουμε στο σινεμά την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του σκοτεινού θρίλερ της Τζίλιαν Φλιν, της σημαντικότερης νέας φωνής αστυνομικής λογοτεχνίας. «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες από τις 2 Οκτωβρίου από την Twentieth Century Fox, μία ημέρα νωρίτερα από την αμερικανική πρεμιέρα, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η ίδια η συγγραφέας. Στον ρόλο της μυστηριώδους Έιμι η βρετανίδα Ρόζαμουντ Πάικ. Οι σινεφίλ και φανατικοί αναγνώστες της Φλιν θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ταινία στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., στον κινηματογράφο Odeon – Όπερα, μετά την τελετή λήξης.

Ο δημιουργός των αριστουργηματικών Seven και Fight Club επιστρέφει με τη διασκευή του συναρπαστικού βιβλίου της Φλιν και ετοιμάζεται ήδη για τα Όσκαρ, αφού όλα δείχνουν πως η ταινία θα είναι από τις σημαντικότερες της σεζόν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly είχε στο εξώφυλλό του μία από τις χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας, στο διπλό του τεύχος όπου είχε αφιέρωμα στις νέες ταινίες του φθινοπώρου.

Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ της Τζίλιαν Φλιν, ένα ψυχολογικό θρίλερ με κοινωνικές διαστάσεις και με πωλήσεις που αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα, ξεδιπλώνει την ιστορία ενός φαινομενικά ειδυλλιακού γάμου, αποτυπώνοντας την παράνοια που μπορεί να κρύβεται στο μυαλό των «χρυσών παιδιών» που ενηλικιώθηκαν στις ΗΠΑ κατά την ανέμελη δεκαετία του ’90. Παράλληλα, το βιβλίο θίγει την κατάρρευση των παραδοσιακών ΜΜΕ και την ανεργία των κάθε λογής γραφιάδων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό θρίλερ για τα θανάσιμα μυστικά του συζυγικού βίου με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην πέμπτη επέτειο του γάμου της, το οποίο απαιτεί από τους αναγνώστες γερό στομάχι. Σκοτεινό, συγκλονιστικό, με γρήγορη και έξυπνη πλοκή, σε γραπώνει από την πρώτη σελίδα, ενώ ως την τελευταία η συγγραφέας χειρίζεται επιδέξια την τέχνη του σασπένς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα