Το Κύπελλο του «Βασιλιά που γιουχάρεται»!

Κοινωνικό γεγονός ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε το Σάββατο βράδυ στο Καμπ Νου και όχι ένας απλός ποδοσφαιρικός τελικός. Στο χορτάρι επικράτησε το φαβορί, η Μπάρτσα του ασταμάτητου Μέσι, νικώντας 3-1 την Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε, πανηγυρίζοντας το 27ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Πριν από την έναρξη, περί των 100.000 φίλων του ποδοσφαίρου, της Καταλανίας, της Χώρας των Βάσκων και της απόσχισης τους από τη μαμά-Ισπανία, αποδοκίμασαν όσο δεν πάει τον Εθνικό ύμνο, δημιουργώντας όχι απλά προβληματισμό στον Βασιλιά Φίλιππο τον έκτο, αλλά και κινητοποίηση στις ισπανικές αρχές! Οι έρευνες ξεκίνησαν ήδη για να διαπιστώσουν αν υπήρχε ηθικός αυτουργός ή υποκινητής, αν η πρωτοβουλία ήταν αυθόρμητη και το αν πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες (προφανώς προς τις διοικήσεις των δύο ομάδων).

Σε μία περίοδο που αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις η έντονη αποσχιστική διάθεση Καταλανών και Βάσκων και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον εκλογικό και κινηματικό χάρτη της Ισπανίας, έρχεται ένα συμβάν να αποτυπώσει αυτή την επιθυμία μπροστά σε εκατομμύρια μάτια φιλάθλων σε όλον τον πλανήτη (ίσως ξεπεράσει τους 1.000.000.000 θεατές η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου μαζί με τις επαναλήψεις).

Η Ευρώπη δεν θέλει ούτε να ακούει τέτοιες επιθυμίες την ώρα που «ματώνει» προκειμένου να κρατήσει ζωντανό το Ευρώ και η Ισπανία ξέρουμε καλά ότι είναι μία χώρα που μπορεί πολύ πιο εύκολα από την Ελλάδα να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι περιττό να πούμε το οτιδήποτε. Ο Μέσι είναι ασταμάτητος, η Μπαρτσελόνα όταν θέλει είναι “διαστημική” και περιμένουν όλοι οι φίλαθλοι με αγωνία να δουν πως θα αντιδράσει κόντρα σε μία ομάδα που διακρίνεται ως κορυφαία αυτή τη στιγμή στην καταστροφή του αντίπαλου παιχνιδιού χάρη στο δίδυμο Βιδάλ-Πογκμπά, τη Γιουβέντους! Υπομονή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα