«Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται”

Ο εμφύλιος που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον ΟΛΠ καλά κρατεί.  Μετά τη διαφωνία του Θεόδωρου Δρίτσα στα όσα ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης περί ιδιωτικποίησης του Οργανισμού , σειρά πήρε ο Στάθης Λεουτσάκος που τάχθηκε εναντίον της αποκρατικοποίησης του. 

Ο βουλευτής της Α΄Πειραιά εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας ότι «το λιμάνι του Πειραιά δεν Πουλιέται. Πρέπει να βρούμε τρόπους αξιοποίησης, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Δεν είναι ωφέλιμο να προχωρήσουμε σε εκποίηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φέρει τέτοια πρόταση στη Βουλή», υπογράμμισε και παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Πήρε σαφείς αποστάσεις από την πρόταση του Πάνου Καμμένου για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ χαρακτηρίζοντάς την “προσωπική πρόταση που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης”.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψη ότι «οι δανειστές πρέπει να δουν το ρόλο τους σαν εταίρους και λιγότερο σαν οικονομικούς δολοφόνους αναφέροντας πως είναι σαν να θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε σύγχρονη αποικία.

Καταλήγοντας είπε πως η επιδίωξη τους (σ.σ των εταίρων) είναι ή να υποτάξουν την κυβέρνηση ή να οδηγήσουν σε στραγγαλισμό τη χώρα”, και διερωτήθηκε αν έχουν σχέση όλα αυτά με την οικονομική αλληλεγγύη. “Ελπίζω να μη χρειαστεί να βγάλω τη λέξη “σαν””, είπε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα