“Το λουκέτο σημαίνει ήττα της κοινωνίας”

«Το κλείσιμο των ιστορικών εφημερίδων σημαίνει ήττα της κοινωνίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ. εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του ΔΟΛ.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μαζί με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, Θόδωρο Μαργαρίτη και Γιώργο Σιακαντάρη, επισκέφθηκαν τα γραφεία, όπου στεγάζονται οι εφημερίδες «Τα Νέα» και το «Βήμα», το in.gr και o ραδιοφωνικός σταθμός «Βήμα fm» και συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις από τη διεύθυνση, τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζομένους.
Μίλησαν για δραματικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην απενεργοποίηση ιστορικών τίτλων, αλλά και την απώλεια 580 θέσεων εργασίας και κατηγόρησαν την κυβέρνηση, για αδιαφορία όσον αφορά στη διασφάλιση της πολυφωνίας λόγω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και τις τράπεζες που οδηγούν την κατάσταση σε αδιέξοδο.
Τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισαν πως είναι αυτονόητη υποχρέωση η στήριξη των εργαζομένων, όπως η ΔΗΜ.ΑΡ. είχε πράξει με την ΕΡΤ, «καθώς η διακοπή λειτουργίας μέσων ενημέρωσης αποτελεί αντικειμενικό πλήγμα στην ενημέρωση και στην πολυφωνία». Πρόσθεσαν πως παρά την κριτική που έχει δεχτεί το κόμμα τους, η στάση τους είναι σαφής: «Κλείσιμο αυτών των ιστορικών εφημερίδων θα αποτελεί ήττα της κοινωνίας. Τα πολιτικά κόμματα και όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να δέχονται την κριτική και όχι να επιδιώκουν να θέσουν υπό έλεγχο τα Μέσα Ενημέρωσης. Αυτή είναι η δική μας στάση καθώς πολιτικά κόμματα και όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να δέχονται την κριτική και όχι να επιδιώκουν να θέσουν υπό έλεγχο τα Μέσα Ενημέρωσης. Εδώ και τώρα επιβάλλεται να ληφθούν αποφάσεις» κατέληξαν.
Επισημαίνεται ότι η ΔΗΜ.ΑΡ .και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητούν την άμεση σύσταση διακομματικής επιτροπής για τα ΜΜΕ προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή βάσει αντίστοιχων για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων, που θα διασφαλίζει ταυτόχρονα τους εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα