“Το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια των πόλεων”, συμφώνησαν Καμίνης και Μάρκουλα

«Οι πόλεις είναι εκείνες που μπορούν να καλύψουν το κενό ανάμεσα στην Ευρώπη και τους πολίτες» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας χθες στην ανοιχτή συζήτηση πολιτών της Αθήνας με θέμα «Χωρίς πάνελ: Μια συζήτηση για την Ευρώπη», που έγινε παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Μάρκου Μάρκουλα, στην Τεχνόπολη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι εξέφρασαν τις ελπίδες αλλά και τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη, παρουσιάζοντας συμμετοχικές δράσεις με τις οποίες παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα της πόλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος σε εκείνους, «η Ευρώπη μπορεί να αναζωογονηθεί από ενεργούς πολίτες που διακρίνονται για την εξωστρέφεια, τη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την ειλικρινή επιθυμία και δυνατότητα να φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών « οι δημοκρατικά εκλεγμένοι τοπικοί ηγέτες, πρέπει να διαμορφώσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης με τη συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να καταδειχθεί ότι η φωνή τους και η συμμετοχή τους έχει αξία».

Ο κ. Μάρκουλα, υπογράμμισε ότι «το μέλλον της Ευρώπης, πρέπει να χτιστεί από τη βάση προς την κορυφή, έχοντας υπόψη τη διαφορετικότητα, καθώς και την ποικιλομορφία των περιοχών μας και παράλληλα προωθώντας τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες» και τόνισε ότι «η Ευρώπη είναι εδώ προκειμένου, πρωτίστως, να εργάζεται για τους πολίτες της και με τους πολίτες της».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα