Το μεγάλο «φινάλε» του Παντελίδη

Στην αιωνιότητα πέρασε πλέον ο Παντελής Παντελίδης, ο ξαφνικός χαμός του οποίου σκόρπισε θλίψη στο καλλιτεχνικό- και όχι μόνο- κόσμο. Ο 33χρονος τραγουδιστής που αγαπήθηκε πολύ από τη νεολαία οδηγήθηκε,το απόγευμα του Σαββάτου στην τελευταία του κατοικία στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, στη Νέα Ιωνία.

Ο Ιερός Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου έγινε η νεκρώσιμος ακολουθία «βούλιαξε» από επώνυμο και απλό κόσμο που θέλησαν να τιμήσουν τον αδικοχαμένο καλλιτέχνη. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για το λαϊκό προσκύνημα στην σορό του τραγουδιστή, με τις εικόνες να ήταν ενδεικτικές της αγάπης που είχε και έχει ο κόσμος στο πρόσωπο του αγαπημένου λαϊκού τραγουδοποιού.
Το φέρετρο τυλιγμένο με την γαλανόλευκη, συνόδευσαν στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης συμμαθητές του από το Πολεμικό Ναυτικό ενώ κατά τη διάρκεια της πομπής ακούγονταν κομμάτια με τις επιτυχίες του. Το πλήθος άλλοτε σιγοτραγουδούσε κι άλλοτε χειροκροτούσε φωνάζοντας «αθάνατος, αθάνατος».

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας του τραγουδιστή. Η Αθηνά Παντελίδου υποβασταζόμενη ακολούθησε τη πομπή με τη σορό του παιδιού της στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης ενώ ο πατέρας του δεν άντεξε και έμεινε για λίγο στην εκκλησία μέχρι να νιώσει καλύτερα και μεταφέρθηκε αργότερα στο κοιμητήριο.

Η φιλαρμονική μπάντα του δήμου, συνόδευσε τη σορό του Παντελίδη από το σπίτι του, παίζοντας δική του μουσική και συγκεκριμένα το τραγούδι «Είχα κάποτε μια αγάπη», το οποίο ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα των θαυμαστών του ενώ έξω από τον Ιερό Ναό βρίσκεται μια ομάδα μουσικών.

Κόσμος έβγαινε συνεχώς από τα στενά της Νέας Ιωνίας κατευθυνόμενος προς τον Ιερό Ναο ενώ έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν τα πρώτα στεφάνια με τις συλλυπητήριες ευχές. Στο χώρο επικρατεί η απόλυτη σιωπή με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά να μπει στην εκκλησία προκειμένου να «αποχαιρετίσει» τον Παντελίδη ενώ η οικογένειά του ζήτησε ευγενικά από τις κάμερες να μην τραβήξουν πλάνα την στιγμή που η σορός έφτανε στον Ιερό Ναό.

Λίγο μετά τις 14:30, και αφού ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού σκέπασαν το φέρετρο με την ελληνική σημαία και συνόδευσαν τον Παντελή Παντελίδη στην τελευταία του «κατοικία».
Ποιοι καλλιτέχνες έδωσαν το παρών

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία βρέθηκε σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του φίλο και συνεργάτη.

Στην εκκλησία βρέθηκε ο στενός του φίλος Αντώνης Ρέμος, στον οποίο ανήκε το μοιραίο τζιπ που του κόστισε τη ζωή, μαζί με την Υβόννη Μπόσνιακ.

Συντετριμμένοι έφτασαν στην εκκλησία η Δέσποινα Βανδή και ο Κώστας Μαρτάκης που βρίσκονταν μαζί με τον Παντελή Παντελίδη τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι τρεις τραγουδιστές έκαναν πρόβες για την πρεμιέρα τους, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή η οποία όμως δεν έμελλε ποτέ να γίνει αφού ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνας της Πάολα με την οποία ο Παντελής Παντελίδης συνεργάστηκε αρκετές φορές και η οποία έδειχνε συγκλονισμένη από τον χαμό του φίλου και συνεργάτη της.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ελένη Χατζίδου έφτασε στην εκκλησία κρατώντας δύο λευκά τριαντάφυλλα. Η τραγουδίστρια και ο Παντελής Παντελίδης διατηρούσαν στενές σχέσεις ενώ η Ελένη Χατζίδου τον είχε ευχαριστήσει πολλές φορές δημόσια για το κομμάτι που της είχε χαρίσει και ουσιαστικά την έκανε γνωστή στο ευρύτερο κοινό.

Εκεί βρέθηκε και ο επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης μαζί με την σύντροφό του, Ειρήνη Παπαδοπούλου και την πρώην σύζυγό του Ντορέττα Παπαδημητρίου η οποία έμαθε στον αέρα της πρωινής εκπομπής της τα δυσάρεστα νέα.

Συγκλονισμένος έφτασε στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα ο Γιώργος Μαζωνάκης, συνοδευόμενος από την Αμαρυλλίδα. Μάλιστα ο Παντελής Παντελίδης είχε κάνει την τελευταία δημόσια εμφάνισή του στο μαγαζί όπου εμφανίζεται ο καλλιτέχνης πριν από λίγες ημέρες.

Το «παρών» έδωσε όμως και η τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη με τον Χάρη Σιανίδη ενώ εκεί βρέθηκαν, ο Πάνος Καλίδης και ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος.

Δίχως να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Γιώργος Τσαλίκης, με τη σύζυγό του, Δώρα, αποχαιρέτησε τον φίλο και συνάδελφό του.

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσε το πρώην σύντροφό της η Μαρία Γεωργακάκη, η κοπέλα που γι’ αυτήν έγραψε ο τραγουδιστής πολλές από τις επιτυχίες του και που έχει συγκλονιστεί από την είδηση του θανάτου του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα