“Το μετεκλογικό κάδρο κρίνει την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας”

Αναγκαία χαρακτηρίζει την εξασφάλιση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Βούτσης. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών μίλησε στο ΕΠΕ- ΜΠΕ και υπογράμμμισε πως “θέλουμε την αυτοδυναμία για να μη βάλουμε νερό στο κρασί μας”.  Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από «το κάδρο που θα φτιαχτεί μετεκλογικά» θα κριθεί το πρόσωπο που θα υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνει. «Θα εξαρτηθεί από το κάδρο που θα φτιαχτεί μετεκλογικά, από το πολιτικό τοπίο, από τους συσχετισμούς, όχι όμως εις βάρος του βασικού μας προγράμματος. Το τονίζω» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης

Ερωτηθείς αν θεωρεί ρεαλιστικό ενδεχόμενο την αυτοδυναμία, σημειώνει: «Ενδεχομένως, με τη βοήθεια όμως πάντοτε αυτού του απαράδεκτου καλπονοθευτικού νόμου. Όσο μεγάλο ποσοστό και αν πάρουμε, θέλουμε την αυτοδυναμία για να μη βάλουμε νερό στο κρασί μας, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην έχουμε απέναντί μας το υπόλοιπο ποσοστό, που θα είναι μεγαλύτερο. Γι΄ αυτό πάντοτε μιλάμε για κύκλους στήριξης, συναίνεσης, ανοχής στην κοινωνία κυρίως, αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις».

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ενδεχόμενο να μη συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Βούτσης τονίζει: «Εδώ θα είμαστε και σήμερα και θα είμαστε και από Δευτέρα εδώ, με έναν νέο πολιτικό συσχετισμό ελπίζω που θα καθιστά απολύτως υποχρεωτική την αλληλέγγυα και ισότιμη στάση απέναντι στην ελληνική περίπτωση μέσα στην Ε.Ε.».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα