Το μικρό σπρώξιμο της «γηραιάς κυρίας»

Είναι γνωστό πως η UEFA κατηγορείται συχνά ότι έχει παιδιά και αποπαίδια! Ότι συμπαθεί κάποιες ομάδες και ότι προσπαθεί να ευνοεί συγκεκριμένους συλλόγους, ιδίως όταν η χώρα που εκπροσωπούν έχει μικρή παρουσία στις διοργανώσεις της.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει με τη Γιουβέντους. Οι ιταλικές ομάδες έχουν απογοητεύσει φέτος και η UEFA θέλει πάντα να φτάνουν μακριά στο Champions και στο Europa League ομάδες από πολλές διαφορετικές χώρες για να είναι το ενδιαφέρον καταμερισμένο παντού. Όταν, λοιπόν, μοναδική εκπρόσωπος του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι η αγαπημένη Γιουβέντους του Μισέλ Πλατινί, λογικό είναι να πάρει ένα μικρό… σφύριγμα.

Το πέναλτι που πήρε στο ματς με τη Μονακό είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενο και οι Μονεγάσκοι ακόμη φωνάζουν. Θα έπρεπε να ξέρουν ότι θα έχουν αντίπαλο και τον διαιτητή. Η παράβαση γίνεται κάποια εκατοστά έξω από την περιοχή, αλλά ο Σέρβος ρέφερι Πάβελ Κράλοβετς έδειξε την άσπρη βούλα. Ίδια ήταν η αμφισβήτηση και στο πέναλτι που πήρε ο ίδιος ο Μισέλ Πλατινί στον «μαύρο» τελικό του Χέιζελ μεταξύ της Γιούβε και της Λίβερπουλ. Η ιστορία επαναλήφθηκε ως φάρσα, έτσι δεν είναι…;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα