Το Μιλγουόκι μετονομάζεται σε Αντετοκούμπο! (Video)

Πριν από 1,5 χρόνο περίπου ο προπονητής του, Τζέισον Κιντ, τον απέσυρε από έναν αγώνα ενώ χρειαζόταν μία ακόμη ασίστ για να κάνει τριπλ νταμπλ! Το είχε κάνει για να τον προστατέψει, για να «κουμαντάρει» τα κατορθώματά του, προκειμένου αυτά να έρθουν στο μέλλον. Για τον Γιάννη Αντετοκούμπο, όμως, το μέλλον είναι το τώρα και το τώρα είναι το μέλλον!

Στον αγώνα κόντρα στους L.A. Lakers, απέναντι στο ίνδαλμά του, τον Κόμπι Μπράιαντ, ο Γιάννης πέτυχε 27 πόντους, είχε 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 τάπες και μόλις ένα λάθος! Εμφάνιση «αστρική», βγαλμένη μέσα από τα όνειρα που έκανε παιδί. Μα είναι ακόμη παιδί θα πει κανείς…

Ότι και να πει κανείς είναι λίγο μπροστά σε αυτά που βλέπουν τα μάτια των φίλων του μπάσκετ στο ΝΒΑ. Σίγουρα, η κανονική περίοδος προσφέρεται για τέτοιες επιδόσεις σε κάποια παιχνίδια, ιδίως όταν ο αντίπαλος προέρχεται από σειρά εκτός έδρας αγώνων και ταξιδιών. Η ομάδα του Λος Άντζελες δεν είχε ενέργεια στο παιχνίδι της κι αυτό μπορεί κανείς να το διακρίνει από τα καλάθια που πέτυχε ο Γιάννης, μερικά εκ των οποίων ήταν σε στυλ προπόνησης. Αυτό όμως δεν μειώνει το τεράστιο κατόρθωμα του 21χρονου σούπερ σταρ που δείχνει ικανός να κάνει και κουατράμπλ-νταμπλ κάποια στιγμή στην καριέρα του, κάτι που ελάχιστοι παίκτες το έχουν καταφέρει και μόνο ο Χακίμ Ολάζουον πάνω από μία φορά! Τον Νιγηριανό τον είχαν ανακαλύψει σκάουτερ στην πατρίδα του, τον οδήγησαν στην Αμερική, έγινε νούμερο ένα στα ντραφτ και οι τυχεροί της υπόθεσης ήταν οι Houston Rockets που τον ενέταξαν στο δυναμικό τους και από μικρή ομάδα του ΝΒΑ κατάφεραν το μπακ-του-μπακ το 1994 και το 1995, με τον Ολάζουον τότε να βρίσκεται στην ακμή του!

Λέτε να είναι αντίστοιχη και η ιστορία του Γιάννη; Μακάρι, αν και δύσκολα θα μείνει για πάντα στο Μιλγουόκι έτσι όπως παίζει! Για την ιστορία, οι Bucks νίκησαν τους Lakers με 108-101 και μετά το φινάλε του αγώνα, ο Μπράιντ επισκέφτηκε τα αποδυτήρια των Bucks για να αποδώσει για μία ακόμη φορά τα εύσημα στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή αυτή τη στιγμή στον κόσμο!

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούμπο:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα