Το… Μουντιάλ ενισχύει το ταμείο

Όπως είχε πει και προ ημερών ο Γιάννης Αλαφούζος, το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο απ’ ό,τι τα οικονομικά της ΠΑΕ, θέλοντας έτσι να θυμίσει σε όλους την ανάγκη που έχει το «πράσινο» ταμείο για ενίσχυση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο «μποναμάς» που αναμένεται να λάβει ο Παναθηναϊκός από την FIFA ως αποζημίωση για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αντιμετωπίζεται ως «μάννα εξ ουρανού».

Συγκεκριμένα, ήδη έχουν κληθεί στην αρχική αποστολή της Κροατίας ο Ντάνιελ Πράνιτς και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ και θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι και οι δύο στην τελική επιλογή.

Επιπλέον, πολύ πιθανή είναι και η κλήση του Στέφανου Καπίνο στην αποστολή της εθνικής ομάδας, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το ποσό που θα έχει λαμβάνειν το «τριφύλλι».

Ελπίδες να βρίσκεται στη Βραζιλία έχει και ο Μεχντί Αμπέντ με την εθνική ομάδα της Αλγερίας ενώ ακόμα και ο Ορέστης Καρνέζης μπορεί να φέρει έσοδα στην ΠΑΕ.

Η ημερήσια αποζημίωση της FIFA υπολογίζεται σε κάτι παραπάνω από 4.000 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή και το συνολικό κέρδος για κάθε ομάδα να υπολογίζεται πάνω από 200.000 ευρώ.

Μάλιστα, η FIFA πληρώνει όλες τις ομάδες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε κάθε παίκτης όλη τη διετία των προκριματικών.

Δηλαδή, στην περίπτωση του Σίλντενφελντ το ¼ του ποσού θα το λάβει ο ΠΑΟΚ και ¼ ακόμα η Ντιναμό Μόσχας. Για αυτό το λόγο, ο Παναθηναϊκός έχει λαμβάνειν και για τον Καρνέζη.

Στη διοίκηση περιμένουν κοντά στις 500 – 600.000 ευρώ από αυτή την ιστορία, αν και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν μετά τις επίσημες κλήσεις των εθνικών ομάδων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα