Το μυστικό που θα βγάλει μπροστά ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. αποκαλύπτει δημοσκόπος

Το μυστικό που θα βγάλει μπροστά ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. αποκαλύπτει δημοσκόπος μέσω των “Financial Times”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα: «Όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε εκλογές τον περασμένο μήνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός απολάμβανε ένα άνετο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.

Αλλά υπήρχε ένας αντίπαλος που μπορεί να είχε παραβλέψει. Η απογοήτευση στο εσωτερικό της ομάδας των ψηφοφόρων του.

Πολλοί από τους νεαρούς ψηφοφόρους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση πριν από εννιά μήνες νιώθουν επίσης προδομένοι από τους συμβιβασμούς του κ. Τσίπρα και την αθέτηση των υποσχέσεων. Ο πρωθυπουργός ήρθε στην εξουσία ως ένας εμπρηστικός μαχητής κατά της λιτότητας αλλά την παραδίδει ως ένας καθυποταγμένος πραγματιστής.

Η απογοήτευση των ψηφοφόρων υπονομεύει την προσπάθεια του να επανεκλεγεί και φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο επιστροφής της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία».

Όπως αναφέρουν οι Financial Times οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία δίνουν μάχη σώμα με σώμα, λαμβάνοντας και οι δύο 26%, γεγονός που θα δώσει ρόλο κλειδί στην αποχή.

Σύμφωνα με δήλωση δημοσκόπου: «Οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ ισόπαλο ή λίγο μπροστά, αλλά αν μετρήσει κανείς τους ανθρώπους που δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν, τότε είναι αντίστροφα τα πράγματα και η Νέα Δημοκρατία είναι οριακά μπροστά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα