Το νερό, νεράκι θα πουν στο Καστελόριζο

Δραματική έκκληση από το Καστελόριζο. Από αύριο Παρασκευή το νησί ξεμένει από νερό και για όλες τις χρήσεις μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο.

Οι κάτοικοι του νησιού εκπέμπουν SOS, καθώς καθώς το μηχάνημα αφαλάτωσης είναι χαλασμένο και από την κυβέρνηση το πιο σύντομο που τους έχουν υποσχεθεί πως θα πάει υδροφόρα είναι την Δευτέρα. Κι όμως οι αρχές του νησιού έχουν εδώ και καιρό κρούσει τον κώδωνα κινδύνου, αλλά ουδείς τους εισάκουσε.

Μάλιστα από τις 21 Ιουνίου ο αντιδήμαρχος του νησιού Δημήτρης Αχλαδιώτης είχε αναφερθεί εκτενώς σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε ενημερωτικό ιστότοπο για το πρόβλημα με το νερό στο Καστελόριζο.

Ο κ. Αχλαδιώτης σε νέες δηλώσεις τόνισε:

«Το μηχάνημα αφαλάτωσης έχει χαλάσει. Την Δευτέρα ήρθε υδροφόρα και έφερε νερό. Χωρίς νερό είχαμε μείνει και την προηγούμενη εβδομάδα. Είχαμε κάποιες μικρές ποσότητες στις δεξαμενές αλλά χρησιμοποιήθηκαν είτε στις επιχειρήσεις, είτε για να ποτίσουμε τα ζώα. Τώρα την Δευτέρα που ήρθε η υδροφόρα μάς έφερε 2.000 κυβικά και άλλοι ποτίσανε τις καλλιέργειές τους, άλλοι τα ζώα τους, άλλοι γεμίσανε τις δεξαμενές τους για ώρα ανάγκης και τώρα το νερό έχει ελαττωθεί κατά πολύ. Πιστεύω πως αύριο δεν θα έχουμε. Την Παρασκευή δηλαδή δεν θα έχουμε νερό. Από την κυβέρνηση, ο κ. Σαντορινιός μάς είπε πως θα μας στείλουν την Δευτέρα. Ενώ στα άλλα νησιά έχει τοποθετηθεί αφαλάτωση και η υδροφόρα πάει συμπληρωματικά, κανένα άλλο νησί δεν έχει βγει να πει ότι έχει ξεμείνει από νερό. Όλοι έχουν πάρει τις αφαλατώσεις τους, μόνο εμείς μένουμε χωρίς.

Περιμένουμε τώρα ανταλλακτικά για την αφαλάτωση που έχουμε και το συνεργείο όποτε έρθει. Είναι δύσκολη υπόθεση παιδιά το νερό. Όλοι ψάχνουν για ΑΟΖ και πετρέλαιο αλλά το νερό είναι το βασικότερο πράγμα. Μόλις χειμωνιάσει θα αρχίσουν πάλι να λένε για την ΑΟΖ του Καστελορίζου και τώρα ζητάμε να μας φέρουν νερό και δεν μας φέρνουνε. Είμαστε στον 21ο αιώνα και ψάχνουμε να βρούμε νερό, είναι εξωφρενικό. Βγάζουμε πετρέλαια και νερό δεν έχουμε. Το να πάρουμε νερό από την Τουρκία είναι το πιο εύκολο είναι 700-800 μέτρα αλλά αυτό γίνεται μόνο στα παραμύθια. Καμιά φορά στα νεύρα μας επάνω λέμε διάφορα αλλά δεν γίνονται αυτά.

Απλά δεν βλέπω τον λόγο γιατί δεν μας στέλνουνε νερό, έστω ο στρατός πολεμικές υδροφόρες, έστω κάτι να κάνουμε την δουλειά μας βρε παιδιά. Μου είπε ο Σαντορινιός πως θα μιλήσει με τον Καμμένο. Τώρα αν μιλήσανε τί είπανε, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα