Το ντέρμπι δεν είναι μόνο… πρεστίζ για τον Παναθηναϊκό

Είθισται τα ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων» να διακατέχονται από μία… ηρωική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, προτάσσοντας το πρεστίζ πάνω από την όποια βαθμολογική σημασία έχει για τις δύο ομάδες.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς περισσότερους λόγους από το πρεστίζ, ώστε να διεκδικήσει τη νίκη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τον φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έναντι της ΑΕΚ και της διεξαγωγής του μίνι τουρνουά των play off. Οι «πράσινοι» βρίσκονται ήδη πέντε βαθμούς πίσω από την Ένωση, η οποία αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Οι πιθανότητες να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς η ομάδα του Πογιέτ είναι μεγάλες, την ίδια στιγμή που το «τριφύλλι» έχει αντιστοίχως πολλές πιθανότητες να υποστεί νέες βαθμολογικές απώλειες στο Καραϊσκάκη.

Στο Κορωπί θεωρούν καταστροφικό το ενδεχόμενο η διαφορά να εκτοξευτεί στους οκτώ βαθμούς, καθώς στα ελάχιστα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, είναι εξαιρετικά δύσκολο  να καλυφθεί. Τόσο ο Αντρέα Στραματσιόνι, όσο και η διοίκηση του «τριφυλλιού», έχουν εστιάσει στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βασική τους επιδίωξη, για λόγους καθαρά ουσίας, θα είναι η νίκη.

Με όλα όσα έχουν συμβεί την τρέχουσα περίοδο, οι «πράσινοι» έχουν θέσει στο περιθώριο το πρεστίζ, καθώς η οποιαδήποτε  βαθμολογική απώλεια θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά τους να διασφαλίσουν τον τελευταίο στόχο που απέμεινε, δηλαδή την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα