Το ξύλο βγήκε από τη φυσούνα!

Δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο Φάληρο, καθώς το αποτέλεσμα τον υποχρεώνει να πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ στη ρεβάνς για να προκριθεί, κι ενώ φέτος σε τρία εκτός έδρας ντέρμπι έχει δημιουργήσει όλες κι όλες δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Η αγωνιστική του κατάσταση δεν είναι καλή, αλλά στο ποδόσφαιρο πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε δύο εβδομάδες. Στον Πειραιά προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω μία εικόνα αδικημένου, κυρίως για να προστατέψουν τους παίκτες που πρέπει να τα δώσουν όλα με Γιάννινα και ΑΕΚ και να μην αισθάνονται πως κινδυνεύουν να χάσουν τους δύο τίτλους λόγω ποιοτικής ανεπάρκειας.

Όσον αφορά στην αδικία, ναι, ένα γκολ που αλλάζει το αποτέλεσμα και δεν θα έπρεπε να μετρήσει είναι ένα στοιχείο που αλλοιώνει τον αγώνα, αλλά κανένα άλλο σφύριγμα δεν έχει πάρει η ΑΕΚ στο ματς, ενώ ο Ολυμπιακός έχει γλιτώσει δύο αποβολές. Το πώς κατάφερε ο «Θεός του ποδοσφαίρου» να πετύχει η ΑΕΚ ίδιο γκολ με αυτό του Χάρα στην ίδια διοργάνωση πραγματικά πρέπει να μελετηθεί από λάτρεις του υπερφυσικού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει σε αγωνιστικό επίπεδο να διορθωθούν και αν διαμαρτύρονται για τη διαιτησία να το κάνουν για εξωτερική κατανάλωση, εντός της ομάδας να δουν τα προβλήματα και να τα λύσουν. Βέβαια, οφείλουν να δουν τι θα γίνει και με την έκθεση του παρατηρητή και με το Φύλλο Αγώνα, διότι αν είναι επιβαρυντικά κινδυνεύουν με βαρύτατες τιμωρίες. Οι Πειραιώτες, πάντως, ισχυρίζονται ότι οι άνδρες της διμοιρίας που βρέθηκαν στη φυσούνα για να προστατέψουν την αποστολή της ΑΕΚ, ήταν αυτοί που δεν φέρθηκαν ψύχραιμα όταν δημιουργήθηκε συνωστισμός και πως η αντίδρασή τους – τα τυφλά χτυπήματα προς κάθε κατεύθυνση– δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνουν την ομάδα τους.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν κατάφερε να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση και ομοίως οφείλει να δει γιατί από το 13’ μέχρι το 45’ είχε αυτή την προβληματική εικόνα. Επίσης, η αδυναμία της να βάλει έναν γκολ σε κανονική ροή αγώνα κόντρα στον προβληματικό φέτος Ολυμπιακό σε 270 λεπτά είναι κι αυτό ένα θέμα. Σίγουρα η δουλειά στα στημένα είναι κι αυτή σημαντική.

Η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι και το γεγονός ότι στη ρεβάνς θα λείπει μόνο, καλώς εχόντων, ο Λαμπρόπουλος, αλλά και το Sold Out που θα συμβεί στο ΟΑΚΑ, δίνουν στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα προβάδισμα για την πρόκριση και πάνω από 700.000 ευρώ προσδοκώμενα έσοδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα