«Το πάρτι με τις πρόωρες συντάξεις συνεχίζεται στην Ελλάδα»

Ιδιαιτέρως καυστικό είναι το δημοσίευμα της «Βild» κατά της Ελλάδας, στην οποία επιτίθεται για τις πρόωρες συντάξεις. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υποσχεθεί στους δανειστές ότι θα σταματήσει το πάρτι με τις πρόωρες συντάξεις, πάνω από 150.000 υπάλληλοι αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκμεταλλευτούν το κενό που υπάρχει μέχρι να ψηφιστεί ο επόμενο νόμος και να αποχωρίσουν πρόωρα από τις εργασίες τους.

Όπως αναφέρει, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των όρων της συμφωνίας (μέσα σε αυτούς υπάρχει σαφής δέσμευση για αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης), αρκετές χιλιάδες Ελλήνων αναμένεται να κάνουν χρήση του δικαιώματος των 35 ετών εργασίας και βγουν σε σύνταξη ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Από την άλλη, η Bild λέει πως ο Τσίπρας συνεχίζει τα κόλπα του σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις και τον τρόπο εφαρμογή τους.

Ο βουλευτής του CDU και άριστος γνώστης των οικονομικών, Χρίστιαν φον Στέτεν αναφέρει στην εφημερίδα: «Δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς. Αυτό το πράγμα με τις πρόωρες συντάξεις πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ολόκληρο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα θα τιναχθεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα