Το Πακιστάν απείλησε με πυρηνικό πόλεμο την Ινδία

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Πακιστάν και Ινδία αφού ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν απάντησε στα όσα είπε ο Ινδός Αρχηγός του Στρατού και απείλησε με πυρηνικό πόλεμο,

Την αρχή είχε κάνει ο Ινδός Αρχηγός του Στρατού Bipin Rawat ο οποίος είχε πει την Παρασκευή ότι το Πακιστάν απλά μπλοφάρει στο θέμα των πυρηνικών όπλων.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μπλόφα. Εάν πραγματικά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους Πακιστανούς και αυτή η εντολή μας δοθεί, δε θα πούμε ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε πακιστανικό έδαφος επειδή έχουν πυρηνικά. Θεωρούμε ότι η απειλή χρήση τους πρόκειται περί μπλόφας», είπε ο Ινδός αρχηγός του Στρατού απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Μια ήμερα μετά τις δηλώσεις του Ινδού στρατηγού ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Καγουάτζα Μουχάμαντ Ασίφ εξαπέλυσε επίθεση κατά των δηλώσεων αυτών λέγοντας:

«Θεωρώ τις δηλώσεις αυτές εντελώς ανεύθυνες. Σε ότι αφορά την πρόσκληση για χρήση πυρηνικών και εάν αυτό είναι που θέλουν τότε είναι καλοδεχούμενοι να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας. Η αμφιβολία του Ινδού στρατηγού ξαφνικά θα εξαφανιστεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα