“Το Παρίσι μπορεί να γίνει οικονομικό κέντρο της Ευρώπης”

Το Παρίσι να γίνει οικονομικό κέντρο της Ευρώπης ζητά  Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι το Παρίσι μπορεί να γίνει ένα από τα ισχυρότερα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης, και προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περισσότερα να χάσει από την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Το Brexit είναι κακή είδηση, πρώτα και κύρια για το Ηνωμένο Βασίλειο”, τόνισε ο Villeroy de Galhau σε συνέδριο του Paris Europlace, που προάγει την Γαλλία ως οικονομικό κέντρο.

“Το Παρίσι δεν είναι το μόνο οικονομικό κέντρο στην ευρωζώνη, αλλά έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει το καλύτερο”.
Από την ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε την έξοδο από την ΕΕ τον Ιούνιο, άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις συνωστίζονται για να δεχθούν κάθε εταιρεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου που εγκαταλείπει το Λονδίνο σε αναζήτηση “ερείσματος” στην Ευρώπη.

“Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει έρθει η ώρα για το Paris Europlace να πάρει κεντρική θέση”, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι απαισιόδοξος για το Brexit.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να λάβει ιδιαίτερη μεταχείριση όταν διαπραγματεύεται τις εμπορικές συμφωνίες για την μετά Brexit εποχή. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρώπης, πρέπει να σέβεται και όλους τους κανόνες της ΕΕ, δήλωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα