“Το ΠΑΣΟΚ εγγύηση στη νέα κυβέρνηση”

Ανοικτή σε συνεργασίες παρουσιάστηκε η Φώφη Γεννηματά, η οποία όμως τόνισε πως αυτό πρέπει να γίνει μόνο στη βάση προγραμματικής δεσμευτικής συμφωνίας για την επόμενη μέρα της χώρας.

Παράλληλα η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως «κάθε μέρα επιστρέφουν χιλιάδες άνθρωποι στο σπίτι του ΠΑΣΟΚ κι αυτό αρχίζει να αποτυπώνεται και στις μετρήσεις». Ταυτόχρονα τόνισε πως το κόμμα της μπορεί να είναι χρήσιμο και μπορεί να είναι εγγυητής μιας κυβέρνησης καθώς έχει ομάδα, γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα.

Σε ότι αφορά τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος του το ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά σχολίασαν πως «είναι η πρώτη φορά που κάποιος απερχόμενος πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας εν προκειμένω, δεν διεκδικεί στις εκλογές την θετική ψήφο των πολιτών για το έργο του και τα πεπραγμένα του ιδίου και των κυβερνήσεων του, αλλά την αρνητική ψήφο επί των πολιτικών του αντιπάλων, επικαλούμενος δήθεν κίνδυνο από την “παλινόρθωσης” τους. Είναι εκπληκτικό αλλά αναμενόμενο αν το σκεφθεί κανείς, όταν δεν έχει να παρουσιάσει τον παραμικρό θετικό απολογισμό, παρά μόνο τα ερείπια και τα συντρίμμια από την σύντομη, πλην όμως καταστροφική για τη χώρα, παραμονή του στην κυβερνητική εξουσία».

Συνεργασίες

Το προσκλητήριο της Φώφης Γεννηματά βρήκε αποδέκτες στη Δημοκρατική Αριστερά και σε στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αλλά όχι στον Γιώργο Παπανδρέου. Κάποιοι, όπως οι Κ. Τριαντάφυλλος, Αγγ. Τόλκας, Φρ. Παρασύρης, Συμεών Κεδίκογλου εντάχθηκαν ήδη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, άλλοι όπως ο Χρ. Αηδόνης βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Χαρ. Τρικούπη.

Αντιθέτως, με τη ΔΗΜ.ΑΡ. η συμφωνία έκλεισε, ανακοινώθηκε και υπεγράφη μάλιστα και η συμφωνία 11 σημείων. Πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς υπάρχει οξεία αντίδραση από τον Φώτη Κουβέλη. Αν δεν εκτροχιαστεί η συμφωνία, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του νέου σχήματος.

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι δεν θα αλλάξει κάτι και ήδη εκπρόσωποι των δύο κομμάτων επεξεργάζονται τα ψηφοδέλτια. Μάλιστα όπως λένε συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί διεξοδικά στην προεκλογική συγκέντρωση της Κοζάνης στις 19.30, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Δ.Δ. Κοίλων Κοζάνης).

Ο Βενιζέλος

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» το σχέδιο προγράμματος του κ. Τσίπρα.

«Τι έγινε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι το μνημόνιο Τσίπρα και παραδίπλα υπάρχει ένα παράλληλο πρόγραμμα. Έχουμε το παράλληλο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ που είναι τόσο απατηλό όσο ήταν και το παράλληλο νόμισμα».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης πως η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας και υποστήριξε πως «προσβάλει την κοινή λογική όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θέλει αυτοδυναμία ή συνεργασία με τον κ. Καμμένο».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα