Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, δεν πείθει τον Πάγκαλο

Συνέχεια στην εύκολη κριτική από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος διαπίστωσε πως το ΠΑΣΟΚ «ξόφλησε και έκανε τη διαδρομή του». Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, άσκησε κριτική στον πρόεδρο του Κινήματος και την «παρέα του», που όπως είπε, «δεν πείθουν».

 

«Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε. Δεν μπορεί να εκφράζει τον κεντρώο χώρο ένα κόμμα του 5%. Τα κόμματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, κραταιώθηκε, ίσχυσε και μετά κατέρρευσε σιγά-σιγά και έφτασε στο 4-5%. Μπορεί να σταθεί σ’ αυτό, αλλά κατέρρευσε», είπε ο κ. Πάγκαλος. Χαρακτήρισε, επίσης, θανάσιμο έλλειμμα στην πολιτική ζωή του τόπου την έλλειψη κεντρώας ή κεντροαριστερής παράταξης, ενώ υποστήριξε ότι οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», στις οποίες αναφέρεται ο κ. Βενιζέλος «δεν έχουν κανένα μέλλον».

 

«Αυτό που έχει μέλλον είναι να προσέλθουμε όλοι, αφού το ΠΑΣΟΚ θα έχει διαλυθεί ή θα έχει υποσχεθεί ότι θα διαλυθεί, αμέσως μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, και να εκτεθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κρίση της παράταξης και των πολιτών και διάφορες κινήσεις που θα προκύψουν ή έχουν προκύψει και βεβαίως και άτομα και όλοι αυτοί θα συγκροτήσουμε τότε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η οποία θα είναι πανίσχυρη και κατά την άποψή μου θα είναι το δεύτερο κόμμα της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση, εάν δεν είναι το πρώτο. Ο Βενιζέλος λέει ‘ελάτε τώρα να κάνουμε μια παράταξη, στην οποία θα κυριαρχήσω εγώ και το ΠΑΣΟΚ μου, το οποίο δεν αλλάζω και ηγείται αυτού η παρέα μου και είμαι πρόεδρος εγώ’. Ε, αυτό δεν πείθει», σημείωσε με νόημα ο πρώην υπουργός.

 

Μάλιστα, υποστήριξε πως τόσο ο ίδιος, αλλά και πολλοί άλλοι, δεν είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν «για να είναι ο Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης». «Δεν λέω, καλός είναι για αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, διότι δεν είναι ο χειρότερος, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος για να συναρπάσει τα νιάτα μου», πρόσθεσε.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επεσήμανε ότι πολλά από αυτά που συζητούνται είναι θέματα που «αδυνατούμε να κάνουμε μόνοι μας, για λόγους πολιτικάντικους και λόγους ψηφοθηρίας, αν και ομολογούμε ότι καλό θα ήταν να γίνουν».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα