“Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν”

Συνέχεια στο θέμα με την εταιρεία Eldorado Gold και την απόφαση της καναδικής εταιρείας να “παγώσει” την επένδυση χρυσού στην Ελλάδα έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Κατανοώ την αγωνία και την απελπισία των εργαζομένων και προφανώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη», δήλωσε σχολιάζοντας την απόφαση της Eldorado η υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάνει τη δουλειά του ειδικά με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα».

«Η αγωνία μας είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως εκβιάζονται για 3η μάλιστα φορά με απόλυση από την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα.

“Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς”

Η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και αυτό δεν είναι θεμιτός τρόπος απέναντι σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα κράτος της Ευρώπης. Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα» είπε η υπουργός.

“Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου”

«Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν όπως της Cosco όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά» είπε ακόμα η κυρία Γεροβασίλη μιλώντας στον Σκάι.

Η ίδια αρνήθηκε να κάνει εκτίμηση για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς όπως είπε «υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες».

«Ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα και οφείλει να μην το κάνει. Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες. Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν. Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε.

Η χώρα για να έχει ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο. Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό μόνο επενδυτή» κατέληξε η υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα